HerNews.gr
Beauty

Μπορούμε να φορέσουμε άρωμα αν εκτεθούμε στον ήλιο;

Το να ψεκάσετε ένα ελαφρύ άρωμα ή ένα αναζωογονητικό mist στο δέρμα σας είναι μια από τις πιο ευχάριστες πρακτικές για να ανανεωθείτε όταν η ζέστη γίνεται αποπνικτική. Αυτή η χειρονομία είναι επίσης από τις μοναδικές που διατηρεί τη θέση της στις καλοκαιρινές ρουτίνες ομορφιάς μας, όσο το δυνατόν πιο εκλεπτυσμένη στις διακοπές.

Ωστόσο, κάθε εποχή τίθεται το ίδιο ερώτημα: είναι επικίνδυνο για το δέρμα να φορέσουμε άρωμα εάν εκτεθούμε στον ήλιο;Οι κανονισμοί για τα αρώματα είναι πολύ αυστηροί. Απαγορεύει την παρουσία φουροκουμαρινών και φωτοτοξικών ενώσεων, πράγμα που σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιούνται αρωματικά προϊόντα που προορίζονται για το δέρμα, ο καταναλωτής προστατεύεται πλήρως.  

Προσοχή, ωστόσο: ορισμένα μόρια όπως τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών (περγαμόντο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ κ.λπ.) μπορεί να είναι φωτοευαισθητοποιητικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στις ακτίνες UV , οδηγώντας σε δερματικές αντιδράσεις.

Ανάμεσά τους: ερυθρότητα, κάψιμο ή μελάγχρωση του δέρματος, μερικές φορές μη αναστρέψιμη… Είναι λοιπόν θέμα να διασφαλίσετε ότι το άρωμα που εφαρμόζετε πριν την αντηλιακή σας προστασία δεν περιέχει ένα από αυτά τα αιθέρια έλαια.Μια καλή πρακτική είναι να βάζετε άρωμα περίπου μισή ώρα πριν βγείτε έξω. Με αυτόν τον τρόπο, το αλκοόλ στο άρωμα έχει χρόνο να εξατμιστεί πριν βγείτε στον ήλιο, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο αντίδρασης. Και εδώ είναι μια έξυπνη κίνηση: ψεκάστε τα ρούχα σας αντί για το δέρμα σας. Το ύφασμα δεν είναι τόσο ευαίσθητο στις αντιδράσεις του ηλιακού φωτός.

Επιπλέον, το άρωμα μπορεί να παραμείνει στα ρούχα σας όλη την ημέρα χωρίς να αγγίζει απευθείας το δέρμα σας. Εάν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, σκεφτείτε να επιλέξετε έλαια αρωμάτων χωρίς αλκοόλ αντί για κανονικά αρώματα. Είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως.

Αντηλιακό μαλλιών: Η απόλυτη ασπίδα προστασίας για το καλοκαίρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ενήλικη Ακμή: Που οφείλεται ;

Her News b

Βouche mordue: Οι Γαλλίδες μας δείχνουν τον πιο κομψό τρόπο να φοράμε το κραγιόν

HerNewskl

Kylie Jenner: Υιοθέτησε το πιο girly manicure για το καλοκαίρι

HerNewskl