HerNews.gr
Μόδα

Chanel | Η καμπάνια της συλλογής Le Château des Dames με μούσα την Kristen Stewart

«Le Château des Dames» είναι ο τίτλος της νέας συλλογής Chanel με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart. H Métiers d’art 2020/21 collection του οίκου μόλις έφτασε στις μπουτίκ παγκοσμίως. Ο οίκος Chanel καταρρίπτει το τελευταίο «γυναικείο κάστρο».

Άνοιγμα φωτογραφίας

Ο οίκος Chanel δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε στο μαγικό Château de Chenonceau.  Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Αναγέννησης που βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία τη νέα του συλλογή με τίτλο: ‘Le Château des Dames’.

Ο τίτλος της σειράς είναι απολύτως συναφής με την ιδέα της νέας σειράς μέσω της οποίας ο δημοφιλής γαλλικός οίκος κατακτά ένα ακόμα “γυναικείο κάστρο” και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να παντρέψει την κομψότητα με την ροκ διάθεση.

Άνοιγμα φωτογραφίας

H μοναδική καλεσμένη στο show της Chanel για τη Métiers d’art 2020/21, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021,ήταν η Kristen Stewart.

Δεν μοιάζει καθόλου περίεργο που η ηθοποιός, και πρέσβειρα του Oίκου, Kristen Stewart είναι η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας που συνοδεύει τη συλλογή.

Η Stewart φωτογραφήθηκε από τον Juergen Teller, σε τοποθεσίες γύρω από το Κάστρο και στους κήπους του, σε μία ατμόσφαιρα φθινοπωρινή. Με τη φύση και την αρχιτεκτονική να προσφέρουν ένα μοναδικό φόντο. Οι λήψεις αυτές αποτυπώνουν τον σύγχρονο χαρακτήρα της collection που οραματίστηκε η Virginie Viard.

Το οποίο έκανε πραγματικότητα χάρη στο εξαιρετικό savoir-faire των Métiers d’art της Chanel, μεταξύ άλλων των Lesage, Montex, Lemarié, Lognon, Goossens, Maison Michel και Massaro.

«Η απόφαση να κάνω μια επίδειξη εδώ, στο «κάστρο των γυναικών» έμοιαζε φυσική. Το Le Château des Dames, οφείλει το μεγαλείο του στην Αικατερίνη των Μεδίκων, τη βασίλισσα της Γαλλίας και τη χήρα του Βασιλιά Ερρίκου Β ‘. Ήταν μια πραγματική αναγεννησιακή γυναίκα με προτίμηση στον πολυτελή σχεδιασμό.

Επιπλέον, το έμβλημα των δύο αλληλοσυνδεόμενων C- ακριβώς όπως αυτό της Chanel- βρίσκεται σε διαζώματα και κολόνες σε όλη την ιδιοκτησία”.  δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Virginie Viard.”

Δεν γνωρίζουμε αν η Coco εμπνεύστηκε άμεσα από αυτήν, αλλά είναι πολύ πιθανό επειδή θαύμαζε τόσο πολύ τις γυναίκες της Αναγέννησης. Η αγάπη της στις φούστες από δαντέλα και η αισθητική ορισμένων από τα κοσμήματά της προέρχονται από εκεί. Σε τελική ανάλυση, αυτό το μέρος είναι μέρος της ιστορίας της Chanel “

Οι δημιουργίες: Όταν η ροκ εμφάνιση συναντά την κομψότητα

Η Kristen Stewart ποζάρει με τις υπέροχες δημιουργίες της συλλογής. H οποία εμπνέεται από το στιλ των γυναικών που έζησαν στο “Le Château des Dames”.  Όπως η Αικατερίνη των Μεδίκων και η Νταϊάνα του Πουατιέ.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Chanel ενώνει διάφορα στιλ και εποχές δημιουργώντας μια αισθητική που είναι παράλληλα ροκ. Πρόκειται για ένα μαύρο δερμάτινο τζάκετ με πέρλες. Συνοδεύεται από καρφάκια και διακοσμημένα με πετράδια κουμπιά είναι φορεμένο πάνω από ένα μαύρο φόρεμα οργάντζα. Το οποίο παίζει με τη διαφάνεια και ρομαντική  μία ιβουάρ δαντελένια μπλούζα με μαύρη σιφόν φούστα και μια ζώνη που είναι κεντημένη με την πρόσοψη του Κάστρου.

Κυρίαρχο στοιχείο της συλλογής είναι η ροκ πινελιές στις πάντα κομψές δημιουργίες του οίκου Chanel. To μαύρο και οι διαφάνειες είναι από τις βασικές προτάσεις του οίκου για τη νέα σεζόν.

1. Μαύρες τούτου φούστες με δερμάτινο σακάκι

Οι φούστες τούτου κυριαρχούν στις προτάσεις Chanel. Ωστόσο γίνονται ανατρεπτικές. Παρουσιάζονται σε μαύρο χρώμα, δημιουργώντας ένα παιχνίδι αντιθέσεων. Το στυλ συμπληρώνει το δερμάτινο σακάκι του οίκου που καταφέρνει να προσδώσει ροκ στοιχεία σε ένα από τα πιο girlie ενδύματα, την φούστα τούτου

2. Τα δικτυωτά στοιχεία δίνουν μια διαφορετική νότα στην κομψότητα

Ένα ακόμα στοιχείο που προστίθεται δυναμικά στις δημιουργίες της σειρά ‘Le Château des Dames’ είναι το δίκτυ. Τα δικτυωτά φορέματα με στοιχεία λάμψης σε γραμμή που θυμίζει κάτι από την μπαρόκ εποχή κάνουν τη νέα σειρά να ξεχωρίζει.  Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει μία πιο νεανική διάθεση.

3. To κλασσικό λευκό σακάκι σε wild εκδοχή

Το κλασσικό λευκό σακάκι Chanel δεν θα μπορούσε να παρά να δώσει το παρόν. Το σακάκι Chanel εμφανίζεται ως suit-dody σε λευκό και χρυσό tweed που αναδεικνύεται με διακοσμητικές πλεξούδες. Ωστόσο και αυτό αποκτά μία πιο wild εικόνα, η οποία επιτυγχάνεται με το smokey μακιγιάζ. Το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για τη καμπάνια του “γυναικείου κάστρου”

4. Μακρύ μαύρο βελούδινο παλτό φόρο τιμής στην Αναγέννηση

Ένα μακρύ μαύρο βελούδινο παλτό αποκαλύπτει τις σατέν μανσέτες του με καπιτονέ μοτίβο κι ένα φόρεμα από μεταξωτό τούλι μ’ ένα περίτεχνο σιφόν γιακά και μανσέτες είναι διακοσμημένο με πλέξη που στηρίζεται με χρυσές χάντρες, ενώ αποτείνουν φόρο τιμής στην Αναγέννηση και τους κώδικες του Οίκου.

Άνοιγμα φωτογραφίας

Το αποτέλεσμα της σχολαστικής και λεπτομερής εργασίας των κεντητών, των παραγωγών φτερών, των υποδηματοποιών και των τεχνιτών των ατελιέ του οίκου Chanel, έχουν προσγειωθεί σε όλες τις μπουτίκ σε όλο τον κόσμο.Η Kristen Stewart ποζάρει για την καμπάνια ως μία γυναίκα της Αναγέννησης και την ίδια στιγμή ως μία γυναίκα του σήμερα .

Η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας της σειράς “ Γυναικείο κάστρο” πρεσβεύει αυτή ακριβώς τη συνδυαστική διάθεση.Το καθηλωτικό video της παρουσίασης ,δια χειρός Juergen Teller, καταφέρνει να μεταφέρει όλη την διάθεση για μυστήριο και ανανέωση που αποπνέει η νέα σειρά του οίκου. Η συλλογή χάρη στους διαρκείς ανασχεδιασμούς της δημιουργικότητας της Virginie Viard και τη συνομιλία που διατηρεί με τους Métiers d’art, αποτελεί μία γιορτή για τις γυναίκες, τις λεπτομέρειες και τη φινέτσα. Όπως ασφαλώς και κάθε συλλογή Métiers d’art της Chanel.

Μαρία Γατζούδη 

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος

Msc-Med

Instagram: @mariagatzoudi

Νεότερα Άρθρα

Βασίλισσα Ράνια: Η πιο καλοντυμένη γυναίκα στον κόσμο

Her News

5 τρόποι για να δώσετε στυλ σε μαύρο δερμάτινο παντελόνι!

HerNews ka

Τρόποι για να καθαρίσετε το δερμάτινο μπουφάν σας

HerNews ka