Η συνταγή για το πιο τέλειο και γευστικό cheesecake με σοκολάτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Η συνταγή είναι απλή και μοναδική, γρήγορη και εύκολη. Δοκίμασε την στο σπίτι!
Υλικά για Cheesecake με σοκολάτα:
- 180 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
- Λίγο τζίντζερ, σε σκόνη (¼ κ.γλ)
- 90 γρ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
- 1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομματάκια
- 4 κ.σ. έτοιμο σιρόπι (golden syrup)
Η συνταγή για Cheesecake με σοκολάτα:
Ξεκινάμε, αλείφοντας με λίγο βούτυρο μια φόρμα με κινητά τοιχώματα και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο επίσης βουτυρώνουμε ελαφρά.
Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το τζίντζερ και μετά με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνουμε μέσα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνεια του με μια κουτάλα.
Βάζουμε τη φόρμα με το Cheesecake στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.
Στο μίξερ μας ή μπορούμε και με ένα σύρμα, χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και το μοιράζουμε σε δύο μπολ. Το 1/3 στο ένα μπολ και τα άλλα 2/3 του μίγματος τυριού σε ένα μεγαλύτερο μπολ.
Στη μεγάλη ποσότητα του μίγματος τυριού, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι και τη διαλυμένη ζελατίνη (αφού τη ζεστάνουμε ελαφρά). Χτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνουμε στη μικρή ποσότητα του μίγματος τυριού, μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά.
Τέλος, βγάζουμε τη φόρμα με το Cheesecake από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω στα μπισκότα πρώτα τη λευκή κρέμα και απο πάνω την σοκολατένια. Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά, περίπου για 30 με 40 λεπτά.
Καλή όρεξη!