Μια ιδανική συνταγή για γλυκό είναι το cheesecake.Πρόκειται για ένα δροσερό γλυκό.
Η συνταγή του cheesecake είναι απλή!
Cheesecake-Υλικά για βάση:
- 300 γρ. τύπου Digestive μπισκότα
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη(λιωμένο/η)
View this post on Instagram
Cheesecake-Υλικά για κρέμα:
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. κρέμα φυτική ζαχαροπλαστικής(έχει ζάχαρη)
- 2 βανίλιες
- Για την επικάλυψη 300-400 γρ. μαρμελάδα
View this post on Instagram
Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα.Λιώνουμε στο τηγάνι το βούτυρο,ρίχνουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε.Σε μια φόρμα-τσέρκι στρώνουμε το μείγμα,πιέζοντας με κουτάλι.Χτυπάμε με μίξερ το τυρί.Ρίχνουμε τις 2 βανίλιες και την κρέμα γάλακτος,χτυπώντας ώσπου να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μείγμα μπισκότου και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει.Γαρνίρουμε με μαρμελάδα και ξανά στο ψυγείο για μισή ώρα.Μετά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
View this post on Instagram
Καλή σας όρεξη!