Η αγαπημένη μας μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας την τέλεια συνταγή της για Cheesecake stracciatella! Να είστε σίγουροι πως μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν αυτό το γλυκό!
Υλικά που θα χρειστούμε για το Cheesecake stracciatella:
Βάση: 280γρ μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
120γρ βούτυρο λιωμένο
1 κσ κακάο
Κρέμα: 100γρ κουβερτούρα
4 αβγά
200γρ άχνη
400γρ τυρί κρέμα
250γρ κρέμα γάλακτος
6 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση συνταγής:
Θέλουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση. Το τυρί και η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι εκτός ψυγείου.
Στο μπλέντερ χτυπάμε αρχικά τα μπισκότα με το κακάο, μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε ξανά. Το απλώνουμε στον πάτο της φόρμας. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
Τα φύλλα ζελατίνας τα βάζουμε σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη στο μίξερ, να ασπρίσουν. Παράλληλα στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με 1-2 κουταλιές καυτό νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος στο μίγμα των κρόκων, μετά τις λιωμένες ζελατίνες και τέλος με αργή ροή ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέσα την μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Όταν είναι να σερβίρουμε το Cheesecake stracciatella λιώνουμε την κουβερτούρα και με ένα πιρούνι κάνουμε κύκλους από πάνω. Καλή απόλαυση!
Συνταγές: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με μήλα, φουντούκια και σάλτσα σοκολάτας
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi