HerNews.gr
DECORNEWS

Χρώματα σαλονιού Φενγκ Σούι που προάγουν την «εσωτερική γαλήνη»

Το Φενγκ Σούι είναι μια πρακτική που ηρεμεί το μυαλό και το σπίτι. Περιλαμβάνει την κίνηση της ενέργειας και εξετάζει πώς χρησιμοποιούνται κομμάτια γύρω από ένα χώρο για να δημιουργήσουν συνοχή με τον φυσικό κόσμο. Από τα φυτά μέχρι τα χρώματα γύρω από το σπίτι, για πολλούς, αυτή η πρακτική είναι ένας τρόπος να καλωσορίσουν τη θετικότητα με διαφορετικές μορφές.

Στο Φενγκ Σούι, η θεωρία των χρωμάτων είναι απαραίτητη μέσα στο σπίτι. Δηλώνει την ουσία της φύσης μέσω των φυσικών της αποχρώσεων, ενώ ενσωματώνει τα κύρια στοιχεία. Τα πέντε στοιχεία — ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο και νερό — περιγράφουν όλες τις κινήσεις της ζωής ή τις μεταμορφώσεις που παρατηρούνται στη φύση.

Κάθε στοιχείο έχει ένα συντονιστικό σύνολο χρωμάτων που αντιπροσωπεύουν τη ζωτικότητά του σε ορατή μορφή. Μπορείτε να εργαστείτε με αυτά τα χρώματα για να μετατοπίσετε την ενέργεια μέσα στο χώρο και τη ζωή σας.

Πως εφαρμόζεται το χρώμα στο Φενγκ Σούι του σαλονιού σας και ποια χρώματα πρέπει να φέρετε στο σπίτι σας που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ένα σαλόνι με πράσινες καρέκλες και κουρτίνεςΌταν επιλέγετε ένα χρώμα για το σαλόνι σας, πρέπει να σκεφτείτε τα χρώματα προς τα οποία έλκεστε από τη φύση σας. Εξετάστε τα χαρακτηριστικά αυτών των χρωμάτων από την οπτική του Φενγκ Σούι. Αυτό θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τους τομείς της ζωής σας που αισθάνονται σταθεροί ή χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη.

1. Κίτρινο
Μοντέρνο εσωτερικό σαλόνι με καναπέ, φυτά σε γλάστρες και τοίχο σε κίτρινο χρώμα
Τολμηρό, φωτεινό και όμορφο, στο Φενγκ Σούι το κίτρινο χρώμα είναι μέρος του στοιχείου της Γης. Πιστεύεται ότι η χρήση αυτού του στοιχείου και του χρώματος μπορεί να βοηθήσει στη διοχέτευση θετικής ενέργειας σε όλο το σπίτι σας. Η Γη είναι το στοιχείο που παρέχει ή εξετάζει πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με τη γείωση. Εξετάζει επίσης τη σταθερότητά μας. Το χρώμα που συνδέεται με το στοιχείο γης είναι το κίτρινο. Στο Φενγκ Σούι αυτό το χρώμα χρησιμοποιείται για γείωση και σταθερότητα.
2. Μαύρο
Μοντέρνος εσωτερικός σχεδιασμός του καθιστικού. Μαύρος καναπές και άδειο υπόβαθρο τοίχου. Τρισδιάστατη απόδοση, τρισδιάστατη απεικόνιση
Το στοιχείο του νερού, το οποίο αντιπροσωπεύεται από το μαύρο χρώμα είναι εξαιρετικά σημαντικό στο Φενγκ Σούι. Το μαύρο είναι ένα χρώμα που θα μπορούσατε να φέρετε στο σπίτι σας αν θέλετε περισσότερη ροή για να υποστηρίξει τις συνδέσεις σας στον κόσμο και επίσης να εμπνεύσει τη διαίσθησή σας. Το στοιχείο του νερού κοιτάζει τη διαίσθησή σας, κοιτάζει τις συνδέσεις σας στον κόσμο. Το πολύ μαύρο μπορεί να μην είναι το πιο κατάλληλο για ένα εσωτερικό σπίτι επειδή απορροφά το φως και μπορεί να αισθάνεται πολύ σκοτεινό και καταθλιπτικό. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για διακοσμητικά κομμάτια. 
Το μαύρο χρώμα του μαυροπίνακα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ενσωματώσετε το μαύρο στη διακόσμηση του σπιτιού σας και δημιουργεί πολύ δράμα όταν συνδυάζεται με έναν λευκό τοίχο με αντίθεση.
3. Κόκκινο
Ένα κόκκινο σαλόνι με ένα στρογγυλό τραπέζι γραφείου
Μια εντυπωσιακή παρουσία, το κόκκινο χρώμα στο Φενγκ Σούι συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς. Αν θέλετε να έχετε περισσότερη ορατότητα, περισσότερη έμπνευση, περισσότερο πάθος, περισσότερη ζωντάνια στη ζωή και στο σπίτι σας, τότε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο και το κόκκινο είναι ένα χρώμα που θα θέλατε να χρησιμοποιείτε με φειδώ.  Είναι επίσης ένα πολύ ευοίωνο και τυχερό χρώμα, οπότε είναι καλό αν θέλετε πραγματικά λίγη επιπλέον υποστήριξη και επιπλέον ενέργεια ζωής, επιπλέον «Chi». 
4. Πράσινο 
Ένα πράσινο σαλόνι σε απόχρωση Green Smoke
Πράσινο, ένα γαλήνιο χρώμα που αντανακλά την ίδια τη φύση. Είναι επίσης μια αναπαράσταση του στοιχείου του ξύλου. Οι ιδιότητες του ξύλου είναι η ανάπτυξη, η θεραπεία και η δράση. Επομένως, εάν χρειάζεστε κάτι από αυτά στη ζωή σας, θα πρέπει να φέρετε το πράσινο χρώμα στο Φενγκ Σούι σας. Υπάρχουν πολλά χρώματα που ταιριάζουν με το πράσινο αν θέλετε να το προσθέσετε στο σαλόνι σας. Αυτό περιλαμβάνει το μαύρο, το κίτρινο και το κόκκινο, ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε άψογα αυτά τα χρώματα με άλλες αποχρώσεις Φενγκ Σούι. Η προσθήκη στοιχείων πράσινου θα φωτίσει το χώρο σας με πολλούς τρόπους, είτε μέσω φυτών, επίπλων ή αξεσουάρ, είναι μια μοντέρνα απόχρωση που θα ανεβάσει τον χώρο σας.
Η έμφαση θα μπορούσε να είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου, ένας καναπές σε σκούρο λαδί ή ένα χαλί με πράσινα σχέδια. Ίσως είναι η επιλογή σας για το χρώμα του τοίχου, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από ένα απαλό, διακριτικό πράσινο φασκόμηλο μέχρι ένα πλούσιο πράσινο της ελιάς.
5. Λευκό
λευκό σαλόνι με ανοιχτό γκρι καναπέ και δύο λευκές καρέκλες σε λευκό μπουκλ
Είναι αριστοκρατικό, απλό και καθαρό. Το λευκό χρώμα στο Φενγκ Σούι εστιάζει στο μεταλλικό στοιχείο. Δίνει έμφαση στη σαφήνεια, την απλότητα, καθώς και τα νέα ξεκινήματα. Το μεταλλικό στοιχείο είναι ομορφιά, χαρά, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Αν θέλετε να φέρετε περισσότερη οργάνωση ή ακρίβεια και αν θέλετε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα στη ζωή σας, το λευκό θα ήταν ένα πραγματικά υπέροχο χρώμα για να φέρετε στο χώρο σας. Είναι επίσης υπέροχο για χρήση στο σαλόνι σας αν θέλετε να προσθέσετε μια μινιμαλιστική πινελιά στο σπίτι σας. 

Νεότερα Άρθρα

5 απλοί τρόποι για να κάνετε την είσοδο του σπιτιού σας πιο χρήσιμη

HerNews ka

5 τρόποι για να “σώσετε” ένα υπαίθριο πάρτι από τη βροχή!

HerNews ka

Σε ποια χρώματα δεν πρέπει να αγοράζουμε ποτέ έπιπλα για την κρεβατοκάμαρα;

HerNews ka