Cooking Stories No3: Μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας χωρίς ειδικά μαγειρικά εργαλεία είναι οι τηγανίτες με σάλτσα από ταχίνι & κόκκινα φρούτα!
Μαγειρεύει η Εύη Κατσιώνη (“ο καφενές του Γιώργη”, Πιτυός) και μαζί της οι Storytellers Βασίλης Πούπαλος & Andee Marougkas.
ΣΥΝΤΑΓΗ:
-ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
- 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα λεμονιού
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 200ml χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 – 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι baking powder
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
-ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ
- 150γρ φράουλες
- 1 κουταλιά ταχίνι
- 1 κουταλιά μέλι (ΤΟPPING/ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ)
- 75γρ κουβερτούρα Φιστίκι Αιγίνης
- Φρούτα – Δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
– Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το baking powder, το αλάτι και την ζάχαρη.
– Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό και το προσθέτουμε.
– Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
– Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό.
– Τηγανίζουμε να γίνουν χρυσές και τραγανές και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
– Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες το ταχίνι και το μέλι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
– Βάζουμε στον πάτο του πιάτου σάλτσα ταχίνι, από πάνω τηγανίτα, μετά σάλτσα ταχίνι, μετά κομμένα φρούτα επαναλάβουμε μέχρι να έχουμε 4-5 κομμάτια. Τεμαχίζουμε την σοκολάτα και την λιώνουμε ή σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όσο είναι ρευστή την ρίχνουμε από πάνω και διακοσμούμε με φρούτα, φιστίκι Αιγίνης και δυόσμο.
Ακολουθήστε το Cooking Stories στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/Cooking-Stor…
Instagram: https://www.instagram.com/cookingstor…