HerNews.gr
Health

Διατροφή: Το τρόφιμο που πρέπει να τρώτε καθημερινά

Είναι σημαντικό να έχεις μια υγιεινή διατροφή με λαχανικά και φρούτα σε καθημερινή βάση. Αλλά υπάρχει μια ομάδα από τρόφιμα που προσφέρει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά και δεν είναι άλλη από τους σπόρους.

Το κορυφαίο τρόφιμο που πρέπει να τρώτε καθημερινά

Οι σπόροι κολοκύθας, οι σπόροι chia, οι ηλιόσποροι και ο παπαρουνόσπορος είναι πραγματικές υπερτροφές. Περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, υγιή για την καρδιά λιπαρά και βασικές βιταμίνες. Με αυτά ξεχάστε τις πολυβιταμίνες. Οι σπόροι προσφέρουν πολλά από τα ίδια θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πάρουμε από ένα χάπι.

Ως φυτικές τροφές, οι σπόροι παρέχουν στο σώμα μας ενέργεια, ενώ αφήνουν επίσης χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη Γη. Οι σπόροι κάνουν την υγιεινή διατροφή μια απλή κι εύκολη επιλογή για όλους. Οι σπόροι παρέχουν παρόμοιο διατροφικό προφίλ με τους ξηρούς καρπούς κι είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης.

Δεν είναι μόνο για άτομα με τροφικές αλλεργίες. Οι σπόροι παρέχουν μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και υγιεινών λιπών για παμφάγους και για vegans. Πραγματικά αξίζουν μια θέση στο ντουλάπι του καθενός και μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα σε διασκεδαστικά και συναρπαστικά γεύματα και σνακ για εσάς και την οικογένειά σας.

Για παράδειγμα οι ηλιόσποροι περιέχουν θειαμίνη και βιταμίνη Β6, που είναι και τα δύο απαραίτητα για υγιή μεταβολισμό. Αυτό σημαίνει ότι διασφαλίζουν ότι το σώμα σας παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια από τις τροφές που τρώτε. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορείτε να τα βγάζετε πέρα με το πολυάσχολο και δραστήριο καθημερινό σας πρόγραμμα. Οι ηλιόσποροι είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, χαλκό και σελήνιο.

Προσφέροντας πολλά παρόμοια οφέλη με άλλους σπόρους λόγω της περιεκτικότητάς τους σε μεταλλικά στοιχεία, οι σπόροι κολοκύθας ξεχωρίζουν για την παροχή μεγάλης δόσης σιδήρου.

Για τους vegan και τους χορτοφάγους που δεν λαμβάνουν σίδηρο από ζωικά προϊόντα, οι σπόροι κολοκύθας είναι μια εναλλακτική πηγή. 

Πώς να επιλέξετε τη σωστή διατροφή για εσάς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Οι καλύτερες στάσεις ύπνου για τον πόνο στην πλάτη

Her News

Γυναίκα: Πως πρέπει να πλένουμε την ευαίσθητη περιοχή

Her News b

Ο ύπνος με τον σύντροφο σας είναι καλύτερος για την υγεία

Her News