HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Διάβασμα: Όλα όσα μπορεί να σου προσφέρει ένα βιβλίο

reading

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από το διάβασμα..

Από την μικρή μας ηλικία μας έλεγαν ότι πρέπει να διαβάζουμε, και όχι μόνο τα μαθήματα του σχολείου. Το βιβλίο αποτελούσε κλασικό δώρο, από όταν πρωτομάθαμε ανάγνωση. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι για να διαβάζει κανείς. Και ας μας έλεγαν ότι μόνο έτσι θα γίνουμε σοφοί στην ζωή μας. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι σημαντικοί λόγοι που θα σε κάνουν να πιάσεις τώρα ένα μυθιστόρημα;

Top Λεξιλόγιο

Αν θέλετε να αναβαθμήσετε το λεξιλόγιό σας, αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να διαβάσετε περισσότερα. Η ανάγνωση, ναι, ακόμη και η ανάγνωση ενός καταπληκτικού ρομαντικού μυθιστορήματος, μπορεί να σας εκθέσει σε νέες λέξεις. Λέγεται συχνά ότι όσοι διαβάζουν περισσότερο έχουν το πιο εκτεταμένο λεξιλόγιο.

book

Νέο χόμπι

Το διάβασμα προσφέρει επίσης το πλεονέκτημα της δημιουργίας ενός χόμπι που μπορείτε να πάρετε όπου και αν  πάτε. Δεν χρειάζονται οθόνες ή προμήθειες. Ένα βιβλίο προσφέρει ψυχαγωγία για ώρες και μπορείτε να το πάρετε σε κάθε ταξίδι που πηγαίνετε. Ακόμα και μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πολλοί διαβάζουν ένα βιβλίο, όσο μετακινούνται. Αποτελεί την καλύτερη συντροφιά, σε μια παραλία, σε μια μεγάλη ουρά αναμονής, ακόμα και στο σαλόνι σας όταν θέλετε να χαλαρώσετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις

Πολλοί ειδικοί συστήνουν την ανάγνωση ενός βιβλίου πριν κοιμηθούμε. Το διάβασμα μας χαλαρώνει, μας απομακρύνει από τις οθόνες (που αποτελούν κακή συνήθεια ειδικά πριν τον ύπνο). Διαβάζοντας λίγες σελίδες πριν από τον ύπνο, το μυαλό σας θα ηρεμήσει και θα αποφορτιστεί από το άγχος και τις σκέψεις της καθημερινότητας.

books

Φανταστική.. απόδραση

Τέλος, το διάβασμα είναι μια όμορφη απόδραση. Ακριβώς όπως η παρακολούθηση μιας ταινίας ή το παιχνίδι ενός βιντεοπαιχνιδιού μπορεί να σας μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, έτσι και η ανάγνωση κάνει το ίδιο. Μπορείτε να βρεθείτε αμέσως σε έναν άλλο κόσμο και να ζήσετε τα συναισθήματα και τις ζωές των χαρακτήρων. Η ανάγνωση σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ιστορίες στο μυαλό σας. Είναι πολύ όμορφο πράγμα όταν το σκέφτεσαι!

Νεότερα Άρθρα

Avatar: The Way of Water: Στο Top 10 των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών

Her News

Girls night: Οι πιο”girly” ταινίες για sleepover με τις φίλες

Her News b

Ταινίες: Οι 10 καλύτερες για να δεις με τις φίλες σου

Her News b