Η σάλτσα φράουλας είναι μια πραγματική αποκάλυψη για την πράσινη σαλάτα. Ώριμες σαρκώδεις φράουλες πολτοποιούνται με αρωματικό ξύδι, ελαιόλαδο, μέλι και απλή μουστάρδα και φτιάχνουν μια ιδιαίτερη σαλάτα, ανοιξιάτικη και ξεχωριστή.
Πολλά φρούτα χαρίζουν ένταση, χαρακτήρα και ξεχωριστή νοστιμιά όταν μπαίνουν στα φαγητά μας. Ειδικά στις σαλάτες, τα ωμά φρούτα δίνουν όλη τη φρεσκάδα της γεύσης και των αρωμάτων τους. Το λεμόνι και το πορτοκάλι, το μάνγκο, τα σταφύλια και τα σύκα, το πεπόνι και το μήλο, τα ροδάκινα, τα αχλάδια είναι φρούτα που τα τελευταία χρόνια μπαίνουν στις σαλάτες είτε αυτούσια είτε οι χυμοί τους. Είναι θαυμάσιο το πόσο τα φρούτα αναδεικνύουν μια σαλάτα, τη νοστιμίζουν και τη διαφοροποιούν. Όπως για παράδειγμα η σάλτσα φράουλας.
Υλικά (2 μερίδες σαλάτας με σάλτσα φράουλας )
150 γρ. πράσινα ανάμεικτα λαχανικά για σαλάτα (baby σπανάκι, ρόκα, λόλα, γαλλική σαλάτα, φύλλα παντζαριού, ο,τι έχετε και ο,τι σας αρέσει)
120 γρ. κατσικίσιο τυρί κορμό ή μανούρι ή γλυκιά γκοργκοντζόλα
Για τη σάλτσα φράουλας
40 ml ελαιόλαδο
20 ml μηλόξυδο ή βαλσάμικο λευκό
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα απαλή
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
4-6 ώριμες αλλά γερές φράουλες
3-4 φράουλες για γαρνίρισμα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε τα λαχανικά. Το βάζετε σε ένα ευρύχωρο μπολ.
Στο μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά για τη σος φράουλα. Τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ρευστό μείγμα.
Ρίχνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα από τη σάλτσα φράουλας στα σαλατικά και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τη σαλάτα σε καθαρό μπολ ή σε πιατέλα. Τοποθετείτε πάνω το τυρί και γαρνίρετε με όση σάλτσα έχει απομείνει.
Κόβετε σε φετούλες τις φράουλες και τις βάζετε κι αυτές πάνω στη σαλάτα.
Πηγή: www.zinapost.gr