Οι ημέρες της νηστείας προσφέρονται για νέες και δημιουργικές συνταγές γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε μία πεντανόστιμη, εύκολη και υγιεινή συνταγή για μακαρονάδα με πέστο αβοκάντο.
Κρατήστε σημειώσεις γι΄αυτή τη μοναδική πέστο με αβοκάντο που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά για τη σάλτσα πέστο αβοκάντο
1 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 σκελ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. κουκουνάρι ή άλλο ξηρό καρπό
2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα στεγνά φύλλα βασιλικού, με το σκόρδο, το κουκουνάρι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε, ρίχνοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο να λιώσει καλά και να γίνει κρέμα το μείγμα.
Προσθέτουμε το αβοκάντο και πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αν θέλουμε πιο ρευστή σάλτσα, ρίχνουμε μέσα λίγες σταγόνες νερό.
Αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοτριμμένη παρμεζάνα.
Extra tip: Μπορείτε πέρα από το κουκουνάρι να βάλετε ωμή ψίχα από φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, καρύδι ή φουντούκια. Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και τη γευστική σας παλέτα να σας καθοδηγήσει.
Μπορείτε επίσης να την κρατήσετε σε ένα βάζο στο ψυγείο σας (όχι παραπάνω από 3 ημέρες) αρκεί να καλύψετε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο για να μην αλλάξει χρώμα το αβοκάντο.