Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο τυροκόμος Στέφανος Βακόνδιος και αναφέρθηκε στις ελλείψεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα και δη στα βασικά είδη διατροφής έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά.Όσον αφορά στα τυριά, τα οποία «κινδυνεύουν» να γίνουν είδος πολυτελείας, καθώς οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί.
Για παράδειγμα, η τιμή των γαλακτοκομικών έχει αυξηθεί έως και 27% σε ορισμένα είδη.
Δεκέμβριος 2021 – Αύγουστος 2022
- Γιαούρτι πήλινο(1 κιλό): 3,80€ -> 4,30€ (+13,1%)
- Φέτα βαρελίσια (1 κιλό): 8,20€ – 8,50€ -> 9,50€ – 10€ (+15,8 με 17,6%)
- Γραβιέρα (1 κιλό): 11,5€ -12€ -> 13€ – 14€ (+13% με 16,6%)
- Μυζήθρα(1 κιλό): 8,5€ -> 10€ (+17,6%)
- Ανθότυρο(1 κιλό): 5,5€ -> 7€ (+27,2%)
Οι αιτίες των αυξήσεων οφείλεται στην έλλειψη κτηνοτρόφων αλλά και στις ακριβές ζωοτροφές, με αποτέλεσμα την έλλειψη γάλακτος και τη μικρότερη παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.
Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr