HerNews.gr
Ελλάδα

Είδος πολυτελείας τα γαλακτοκομικά προϊόντα – Φόβοι για σοβαρές ελλείψεις και ανατιμήσεις

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο τυροκόμος Στέφανος Βακόνδιος και αναφέρθηκε στις ελλείψεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα και δη στα βασικά είδη διατροφής έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά.Όσον αφορά στα τυριά, τα οποία «κινδυνεύουν» να γίνουν είδος πολυτελείας, καθώς οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί.

Για παράδειγμα, η τιμή των γαλακτοκομικών έχει αυξηθεί έως και 27% σε ορισμένα είδη.

Δεκέμβριος 2021 – Αύγουστος 2022

  • Γιαούρτι πήλινο(1 κιλό): 3,80€ -> 4,30€ (+13,1%)
  • Φέτα βαρελίσια (1 κιλό): 8,20€ – 8,50€ -> 9,50€ – 10€ (+15,8 με 17,6%)
  • Γραβιέρα (1 κιλό): 11,5€ -12€ -> 13€ – 14€ (+13% με 16,6%)
  • Μυζήθρα(1 κιλό): 8,5€ -> 10€ (+17,6%)
  • Ανθότυρο(1 κιλό): 5,5€ -> 7€ (+27,2%)

Οι αιτίες των αυξήσεων οφείλεται στην έλλειψη κτηνοτρόφων αλλά και στις ακριβές ζωοτροφές, με αποτέλεσμα την έλλειψη γάλακτος και τη μικρότερη παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βουλιαγμένη: Άνοιξε η καινούρια Μαρίνα με πλοίαρχο του πρώτου σκάφους που ελλιμενίστηκε τον Γιώργο Βάλλη

HerNews ka

Άρτα: Προφυλακιστέος ο 38χρονος πατροκτόνος στη Φωκίδα

HerNews ka

Γιάννης Λύρας: Σε συμβιβασμό με την 92χρονη- Όλα όσα δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός

HerNews ka