HerNews.gr
Ελλάδα

Είδος πολυτελείας τα γαλακτοκομικά προϊόντα – Φόβοι για σοβαρές ελλείψεις και ανατιμήσεις

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο τυροκόμος Στέφανος Βακόνδιος και αναφέρθηκε στις ελλείψεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα και δη στα βασικά είδη διατροφής έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά.Όσον αφορά στα τυριά, τα οποία «κινδυνεύουν» να γίνουν είδος πολυτελείας, καθώς οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί.

Για παράδειγμα, η τιμή των γαλακτοκομικών έχει αυξηθεί έως και 27% σε ορισμένα είδη.

Δεκέμβριος 2021 – Αύγουστος 2022

  • Γιαούρτι πήλινο(1 κιλό): 3,80€ -> 4,30€ (+13,1%)
  • Φέτα βαρελίσια (1 κιλό): 8,20€ – 8,50€ -> 9,50€ – 10€ (+15,8 με 17,6%)
  • Γραβιέρα (1 κιλό): 11,5€ -12€ -> 13€ – 14€ (+13% με 16,6%)
  • Μυζήθρα(1 κιλό): 8,5€ -> 10€ (+17,6%)
  • Ανθότυρο(1 κιλό): 5,5€ -> 7€ (+27,2%)

Οι αιτίες των αυξήσεων οφείλεται στην έλλειψη κτηνοτρόφων αλλά και στις ακριβές ζωοτροφές, με αποτέλεσμα την έλλειψη γάλακτος και τη μικρότερη παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα & Τρίτη στην Αττική – Mε τηλεκπαίδευση το μάθημα

georgegsp

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταγγέλλει ότι την κακοποιούσε ο Μάνος Δασκαλάκης – Τι απαντά ο ίδιος

HerNews ka

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αναμνήσεις του πρωθυπουργού από τα πρώτα του Χριστούγεννα ως μπαμπάς

Her News b