Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γλυκό ταψιού που όλοι έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια. Όποτε τη φέρνουμε στο νου είναι σαν να τη γευόμαστε.
Πρόκειται για ένα λαχταριστό επιδόρπιο και στην προκειμένη περίπτωση η εύκολη συνταγή του την κάνει ακόμη πιο απολαυστική. Το μυστικό που κρύβει η πορτοκαλόπιτα μπορεί κανείς να πει πως είναι στο σιρόπι, σε αυτή τη συνταγή όμως η πορτοκαλόπιτα δεν χρειάζεται σιρόπι για να γίνει ζουμερή και πεντανόστιμη.
Ας δούμε τη συνταγή
Συστατικά
- 1 ολόκληρη πορτοκάλι
- 1/3 φλιτζάνι (80 ml) από το νερό που βράσατε το πορτοκάλι
- 225 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 80 γρ. καλαμποκάλευρο
- 2 κσ μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- 150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
Εκτέλεση
Βράζουμε το πορτοκάλι σε νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 80 ml από το νερό αυτό.
Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μπλέντερ μαζί με τα 80ml νερού που κρατήσαμε και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το υποκατάστατο ζάχαρης. Ρίχνουμε μέσα τον πελτέ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς πριν το βγάλετε από το ταψί.
Η πορτοκαλόπιτα μπορεί να συνοδευτεί με παγωμένη λεμονάδα, να σερβιριστεί με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι από πάνω και βγαίνει στο τέλος ενός γεύματος, ολοκληρώνοντας ιδανικά το δείπνο. Είναι απολαυστική τους θερινούς μήνες.