Αυτά τα energy balls παντρεύουν τα κράνμπερι και τα φιστίκια Αιγίνης για μια εορταστική παραλαβή για να τροφοδοτήσουν μια προπόνηση ή να τις απολαύσετε ως απογευματινό σνακ.
Το ταχίνι έχει μια ήπια γεύση που δεν υπερισχύει των άλλων γεύσεων, αλλά στη θέση του μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών, από αμυγδαλοβούτυρο μέχρι βούτυρο κάσιους.
Υλικά:
- 3/4 φλιτζανιού ελαφρώς αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
- 1/4 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 3/4 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση:
Προσθέστε φιστίκια, κράνμπερι και χουρμάδες σε ένα μπλέντερ μέχρι να σπάσουν τα υλικά σε μικρότερα κομμάτια, 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη βρώμη, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και σιρόπι σφενδάμου.
Συνεχίστε την επεξεργασία μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα, 40 με 60 δευτερόλεπτα.
Με βρεγμένα χέρια (για να μην κολλήσει το μείγμα πάνω τους), κυλήστε το μείγμα σε 20 μπάλες, περίπου 1 κουταλιά της σούπας το καθένα.
Καλή απόλαυση!
Βάλτε το στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 εβδομάδες.