HerNews.gr
Ελλάδα

Εντείνονται οι έλεγχοι σε ξαπλώστρες, κυλικεία πλοίων και καύσιμα ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, αυξάνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την έμφαση να δίνεται στις τουριστικές περιοχές.

Οι καταγγελίες για τις τιμές σε ξαπλώστρες και σε είδη διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων έχουν διευρύνει τη λίστα που έχουν θέσει στο στόχαστρό τους οι ελεγκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ εντείνονται οι έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς, ωστόσο οι καταγγελίες που φτάνουν αυτές τις ημέρες στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αφορούν, κυρίως, σε ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες καθώς και στις τιμές και την επάρκεια των ειδών διατίμησης στα κυλικεία των πλοίων ιδιαίτερα στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα, στελέχη της ΔΙΜΕΑ ελέγχουν τους τιμοκαταλόγους στα κυλικεία των πλοίων για τα είδη, που υπόκεινται σε διατίμηση, αλλά και για το περιθώριο κέρδους, ενώ εξετάζεται εάν υπάρχει επάρκεια προϊόντων χαμηλότερου κόστους, όπως είναι π.χ. το μικρό μπουκάλι νερό.

«Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή»

Νέο πεδίο ελέγχων έχει ξεκινήσει όμως και στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή».

Ο έλεγχος πραγματοποιείται στους ηλεκτρονικούς τιμοκαταλόγους μεγάλων επιχειρήσεων και σε αλυσίδες καταστημάτων τόσο χονδρικής όσο και λιανικής και αφορά στο 80% της αγοράς, όπως σχολιάζουν στελέχη της ΔΙΜΕΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παύλος Μαρινάκης: «Πρώτα οι εξηγήσεις και μετά η ανακοίνωση του χρόνου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

HerNews ka

Πάτρα – Θάνατος σπιτονοικοκυράς: Στο «κάδρο» ο Μάνος Δασκαλάκης

Her News b

Αλέξης Κούγιας για ψευτογιατρό: «Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις – Παράνομη η δημοσίευση των στοιχείων του»

Her News b