HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Eurovision 2024: Εκτός του μεγάλου τελικού η Ολλανδία – Τι συνέβη

Εκτός του μεγάλου τελικού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 11/5 τέθηκε η Ολλανδία σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU.

Στην επίσημη ανακοίνωση η EBU ενημέρωσε πως η Ολλανδία που εκπροσωπούνταν από τον Joost Klein αποκλείστηκε από τον 68ο διαγωνισμό της Eurovision.

Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας.

Διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν».

Τι συνέβη

Ο Joost Klein φέρεται να έκανε λεκτικές απειλές σε μια γυναίκα εργαζόμενη στην παραγωγή της Eurovision στον χώρο της εκδήλωσης στο Μάλμο της Σουηδίας, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός Avrotros είπε στο X ότι ο αποκλεισμός του Klein ήταν “δυσανάλογος”, ενώ η αντιπροσωπεία της Ολλανδίας δήλωσε “σοκαρισμένη” από την απόφαση.

Η σουηδική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Ένας άνδρας είναι ύποπτος για παράνομες απειλές στο Malmo Arena το βράδυ της Πέμπτης.

«Ο άνδρας ανακρίθηκε από την αστυνομία αλλά δεν τέθηκε υπό κράτηση. Ο καταγγέλλων είναι υπάλληλος στη Eurovision. Η αστυνομία ανέκρινε τον ύποπτο, τον καταγγέλλοντα και τους μάρτυρες».

Ο Joost Klein, 26 ετών, δεν συμμετείχε σε δύο πρόβες τζενεράλε την Παρασκευή, καθώς η EBU είπε ότι ερευνούσε ένα «περιστατικό».

Περίπου 180 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναμένεται να παρακολουθήσουν τους 25 συμμετέχοντες στον αποψινό τελικό.

Οι διαμαρτυρίες ενίσχυσαν τον ανταγωνισμό για την ένταξη του Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα.

Περισσότερες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων προγραμματίζονται στο Μάλμο το απόγευμα του Σαββάτου για να συμπέσουν με τον μεγάλο τελικό, εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν διαδηλώσεις και εκκλήσεις για ενέργειες για μποϊκοτάρισμα της Eurovision, αφού η EBU αρνήθηκε να αφαιρέσει το Ισραήλ από τον διαγωνισμό, επιμένοντας ότι δεν είχε παραβιάσει κανέναν κανόνα μετάδοσης.

Την Πέμπτη, 10.000-12.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδής ακτιβίστριας για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ , βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να ζητήσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σάρον Στόουν: Η σεξουαλική κακοποίηση και ο σεξισμός στο Χόλιγουντ

Her News b

Knives Out 2 :Αποκλειστικό από τα γυρίσματα της ταινίας! 

Her News b

Super Mario Bros: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας

Her News b