HerNews.gr
Συνταγές

Φασολάκια Λαδερά: Η ωραιότερη συνταγή

Τα λαδερά φασολάκια είναι ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο φαγητό που μαγειρεύεται με πράσινα φασολάκια, πατάτες, κολοκυθάκια και ντομάτες. Είναι πολύ απλό να το μαγειρέψετε και θα σας πάρει λιγότερο από μία ώρα. Απολαύστε το με μια φέτα ψωμί για να βουτήξετε στην πλούσια σάλτσα ντομάτας ή συνδυάστε το με λίγη φέτα.

Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται με φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια και μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο έως και 3 μέρες.

Υλικά που θα χρειστείτε:

  • 500 γρ. πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετούλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες τομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα κόβουμε στη μέση. Αν είναι κατεψυγμένα, τα ζεματίζουμε για 1΄ σε βραστό νερό.
  •  Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο 5΄-6΄, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  •  Προσθέτουμε τις τομάτες και βράζουμε για 5΄.
  •  Ρίχνουμε στο σκεύος τα φασολάκια, αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έναν κύβο λαχανικών και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
  •  Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να γίνουν λαδερά.
  •  Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! Καλή όρεξη!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγές: Η Εύη Κατσιώνη μαγειρεύει Φιλέτο λαβράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια και σταφίδες

HerNews ka

Συνταγή: Πεντανόστιμο ψωμί με μπύρα

Her News b

Οδηγός κατάψυξης λαχανικών: Ποια μπορούμε να καταψύξουμε και πώς

HerNews ka