HerNews.gr
Ταξίδια

Φολέγανδρος: Ο “άγνωστος” παράδεισος των Κυκλάδων

Η Φολέγανδρος είναι ένα μικρό, ήσυχο νησί που παραμένει σχεδόν άγνωστο στους τουρίστες.

Μόνο μια ώρα με ταχύπλοο από το δημοφιλές νησί της Σαντορίνης , η Φολέγανδρος είναι για όσους αναζητούν μια πιο απλή και αξέχαστη εμπειρία διακοπών.

«Συχνά επισκιασμένη από τη γειτονική Σαντορίνη, η Φολέγανδρος προτείνει μια [καλοδεχούμενη] απόδραση από τη φασαρία και τη βαβούρα πιο δημοφιλών ελληνικών νησιών», αναφέρει μια πρόσφατη ταξιδιωτική κριτική.

«Βρίσκεται σε έναν πανύψηλο παραθαλάσσιο βράχο, δεν προσφέρει πολλά αξιοθέατα, αλλά το αναπληρώνει με την τοπική γοητεία. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν ανέγγιχτες παραλίες, να δοκιμάσουν παραδοσιακό φαγητό και να περάσουν ήσυχα βράδια στους μαγευτικούς, ηλιόλουστους βράχους που κόβουν την ανάσα», γράφτηκε.

Πριν από μερικά χρόνια, το CNN ήταν εκστασιασμένο με τη  Φολέγανδρο, και συμπεριέλαβε το νησί μεταξύ των επτά ομορφότερων στην Ευρώπη.

Η Φολέγανδρος έχει κυκλαδίτικη γοητεία

Γνωστή για τα παρθένα τοπία της, η Φολέγανδρος πήρε το όνομά της από τον γιο του βασιλιά Μίνωα.

Υπάρχουν μόνο τρία μικρά χωριά στο νησί. Το κεντρικό χωριό, η Χώρα, είναι γεμάτη με σπίτια βαμμένα στα λευκά με πολύχρωμες πόρτες και παράθυρα, σκαρφαλωμένα ψηλά στον γκρεμό πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας.

Υπάρχουν γραφικές πλατείες και ταβέρνες, οπότε οι επισκέπτες δεν θα ξεμείνουν από πράγματα να κάνουν όταν δεν απολαμβάνουν τις όμορφες παραλίες.

Μερικά παραδείγματα των παραδοσιακών πιάτων στο νησί είναι τα «ματσάτα», που είναι χειροποίητα ζυμαρικά με κοτόπουλο ή κουνέλι, και το σουροτό, ένα λευκό κατσικίσιο τυρί. Ένα δημοφιλές ποτό στο νησί είναι το ρακόμελο.

Εξερευνώντας την εκκλησία της Παναγίας στη Φολέγανδρο

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα και να εξερευνήσετε τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού ή να περπατήσετε δεκαπέντε λεπτά σε ένα ζιγκ-ζαγκ μονοπάτι μέχρι την Εκκλησία της Παναγίας.

Ο ναός πιστεύεται ότι είναι κτισμένος στη θέση αρχαίου ναού, και παρόλο που η αρχική χρονολογία ανέγερσης του ναού είναι άγνωστη, ανακαινίστηκε τόσο το 1687 όσο και το 1821.

Η Χρυσοσπηλιά είναι άλλο ένα μέρος που προσελκύει επισκέπτες στο νησί. Θα το βρείτε κάτω από την εκκλησία της Παναγίας σε μια βραχώδη παραλία τριάντα περίπου μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος.

Υπάρχουν γραμμένα αρχαία ανδρικά ελληνικά ονόματα στους τοίχους και τη στέγη του, που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ., γεγονός που το καθιστά μοναδικό σπήλαιο για επίσκεψη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Guardian: Οι 10 ήσυχοι ελληνικοί προορισμοί που προτείνει

Her News

Πώς είναι να μένεις στο πιο βαθύ ξενοδοχείο του κόσμου;

Her News

Λίγες ώρες στη Βέροια αρκούν για να σου πω ότι το επόμενο ΣΚ θα πας βόρεια

Her News