Ο Φράνσις Άλμπερτ «Φρανκ» Σινάτρα είχε επιτυχημένη καριέρα στον κόσμο του θεάματος και ακροάματος, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια δίσκους. Έχει χαρακτηριστεί ως ο σημαντικότερος Αμερικανός τραγουδιστής του 20ού αιώνα. Το παρατσούκλι που του είχαν δώσει ήταν “Η Φωνή”…
Η σημαδιακή γέννηση του Φρανκ Σινάτρα
Γεννήθηκε στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσι. Ίσως το πιο «σημαδιακό» γεγονός στη ζωή του Φρανκ Σινάτρα ,ήταν η ίδια του η γέννηση! Καθώς έβγαινε από την κοιλιά της μητέρας του, όχι μόνο κόπηκε ο λοβός του αριστερού του αφτιού, αλλά και ο λαιμός του τραυματίσθηκε επικίνδυνα από τη λαβίδα του γιατρού. Όλοι νόμιζαν ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό – ευτυχώς επενέβη έγκαιρα η γιαγιά του: τον έβαλε κάτω από κρύο νερό και η ζωή επέστρεψε αμέσως.
Το φαινόμενο “Φρανκ Σινάτρα”
Τραγουδιστής αποφάσισε να γίνει όταν το 1933 άκουσε για πρώτη φορά ζωντανά τον Μπιγκ Κρόσμπι. Μετά τη διάκρισή του σε μία ραδιοφωνική εκπομπή ταλέντων, ο νεαρός με τα ρουφηγμένα μάγουλα και τα έντονα ζυγωματικά έπιασε δουλειά σ’ ένα μικρό κλαμπ του Νου Τζέρσι, όπου προσέλκυσε την προσοχή του τρομπετίστα και μπαντ-λίντερ Χάρι Τζέιμς. Λίγο αργότερα, το 1940, εντάχθηκε στην μπάντα του Τόμι Ντόρσεϊ και σύντομα η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται. Οι προσεγμένοι στίχοι των τραγουδιών του, ερωτικοί, όμως λιγότερο αφελείς από το συνηθισμένο, και ο τρόπος με τον οποίο τόνιζε ή «έπνιγε» τις λέξεις, διέφεραν από οτιδήποτε είχε ακούσει ως τότε η αμερικανική νεολαία. Τα μέρη όπου εμφανιζόταν γέμιζαν από κοπέλες στα πρόθυρα της λιποθυμίας και γύρω από το πρόσωπό του δημιουργήθηκε μια υστερία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα μετέπειτα φαινόμενα του Έλβις Πρίσλεϊ και των Beatles.
Πέρα από εκπληκτικός τραγουδιστής, ο Φρανκ Σινάτρα ήταν και ταλαντούχος ηθοποιός. Έχοντας στο ενεργητικό του 58 ταινίες και μιούζικαλ. Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1943, με τις ταινίες Reveille With Beverly και Higher and Higher. Η δημοτικότητα του Σινάτρα άρχισε να μειώνεται στα μεταπολεμικά χρόνια. Το 1953 όμως, έκανε μια θριαμβευτική επιστροφή. Κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του Ιταλοαμερικανού στρατιώτη στην κλασική ταινία Όσο υπάρχουν άνθρωποι.
Η είδηση του θανάτου του
Η είδηση του θανάτου του ήταν αρκετή για να βυθιστεί σε πένθος σχεδόν ολόκληρη η υφήλιος. Εκείνη την ημέρα που σίγησε η «Φωνή» όπως τον αποκαλούσαν. Τα φώτα στο Empire State Building εκείνο το βράδυ είχαν μπλε χρώμα, το αγαπημένο του. Ενώ στο Λας Βέγκας όπου μεγαλούργησε έσβησαν και σε όλα τα καζίνο τα πονταρίσματα σταμάτησαν για ένα λεπτό, προς τιμήν του Φρανκ που μας άφησε …