Τα Χριστούγεννα έφτασαν και μαζί με αυτά έκαναν την εμφάνισή τους και οι αγαπημένες μας γλυκές λιχουδιές. Και ενώ οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα δεν μας απογοητεύουν ποτέ, ίσως να ήρθε η ώρα να πρωτοτυπήσουμε και αυτή τη φορά να φτιάξουμε τα δικά μας gingerbread cookies!
Tα χριστουγεννιάτικα gingerbread cookies είναι μία από τις δημοφιλέστερες δημιουργίες των Βρετανών. Πρόκειται για τα γλυκά, πολύχρωμα και τραγανά ανθρωπάκια με τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε οποιοδήποτε ρόφημα.
Ακόμη και πριν τα φάτε, οι χριστουγεννιάτικες μυρωδιές που θα γεμίσουν το σπίτι σας θα σας αποζημιώσουν, γι’ αυτό κρατήστε σημειώσεις και γρήγορα στην κουζίνα!
Υλικά για περίπου 20 gingerbread cookies
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
- 90 ml γάλα
- 200 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ.γ ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο κ.α.)
- 150 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- γλάσο για τη διακόσμηση
- κουπάτ με χριστουγεννιάτικα σχέδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μαζί το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το γάλα κα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες (ιδανικά και όλη τη νύχτα).
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη (από 3 έως 5 περίπου χιλιοστά).
- Με τα κουπάτ μας κόβουμε μπισκότα μας σε κάθε λογής σχέδιο και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη πριν τα βάλουμε στον φούρνο.
- Περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε με το γλάσο μας
Χιώτικα μελομακάρονα με μανταρίνι και μαστίχα: Μια υπέροχη συνταγή από την Εύη Κατσιώνη