HerNews.gr
Συνταγές

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα – Ένα κλασικό καλοκαιρινό φαγητό

Οι γαρίδες σαγανάκι είναι ένα πολύ εύκολο φαγητό, που πρέπει να δοκιμάσετε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει κι αν λατρεύετε τα θαλασσινά. Είναι μια εύκολη, γρήγορη κι απλή συνταγή για να συνοδέψετε το ούζο ή την μπύρα σας.

Τι θα χρειαστείτε

10 με 12 γαρίδες

100 γρ. φέτα σε κομμάτια

1 κρεμμύδι

1 σκ. Σκόρδο

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή πολτό)

1 πρέζα ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις γαρίδες, αν δεν είναι έτοιμες και κατεψυγμένες και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε τις γαρίδες στο τηγάνι και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Μετά προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.

Αφήνετε να σοταριστούν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Βγάζετε μετά τις γαρίδες, τις αφήνετε σε ένα πιάτο και τις σκεπάζετε.

Στο τηγάνι ρίχνετε τις ντομάτες και τη ζάψαρη κι αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 6 με 7 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίχνετε πάλι τις γαρίδες. Βράζετε για περίπου 2 λεπτά και μετά ρίχνετε τα κομμάτια της φέτας για να λιώσουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρωινό: Κάντο όπως οι Άγγλοι

Her News b

«Εναλλακτικό» και υγιεινό cheesecake με βρώμη

HerNews ka

Συνταγές: Πεντανόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο

georgegsp