Αυτό το hack που σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά αυτό το καλοκαίρι είναι να καθαρίζετε τη σχάρα σας με ένα κρεμμύδι.
Καθώς η εποχή του ψησίματος είναι εδώ, υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε μετά το μπάρμπεκιου, αποφεύγοντας τη χρήση καυστικών καθαριστικών και απορρυπαντικών για γκριλ.
Με ένα φρεσκοκομμένο κρεμμύδι στη μέση, μπορείτε να αφαιρέσετε το κολλημένο κάρβουνο σε δευτερόλεπτα. Δεν θα χρειαστεί να τρίβετε επίμονα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λευκό κρεμμύδι και ένα πιρούνι ψησίματος.
Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να καθαρίσετε τη σχάρα σας με ένα κρεμμύδι.
Πώς να καθαρίσετε τη σχάρα σας με ένα κρεμμύδι
Αφού ολοκληρώσετε το ψήσιμο, αφήστε τη σχάρα σας ανοιχτή. Στη συνέχεια, κολλήστε ένα μισό λευκό κρεμμύδι στην άκρη του πιρουνιού ψησίματος. Τρίψτε το με την όψη προς τα κάτω κατά μήκος της σχάρας. Η θερμότητα σε συνδυασμό με τις φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες του κρεμμυδιού θα διαλύσει κάθε επίμονο κάρβουνο ή κολλώδη σάλτσα.
Θυμηθείτε ότι οι σχάρες πρέπει να είναι ζεστές, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή μια λαβίδα για να κρατήσετε το κρεμμύδι (δεν θέλετε να κάψετε τα χέρια σας).
Αν το φαγητό έχει κολλήσει πραγματικά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό οξύ, όπως χυμό λεμονιού ή ξύδι από λευκό κρασί. Με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνετε τη διαδικασία του καθαρισμού.