HerNews.gr
Health

Γιατί το μασάζ είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια!

Το μασάζ δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Και θα στο αποδείξω ευθείς αμέσως.

Καταρχάς, χαλαρώνει τους μύες κι ανακουφίζει από πιασίματα. Ένα χαλαρωτικό μασάζ ηρεμεί το σώμα και απομακρύνει το άγχος που ευθύνεται για μυϊκές εντάσεις.

Επίσης, βελτιώνει την ποιότητα ύπνου. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μασάζ σε συστηματική βάση κατευνάζει το νευρικό σύστημα και καταπολεμά την αϋπνία. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα κύματα δέλτα, που ευθύνονται για την βαθιά κατάσταση ύπνου. Οι τακτικές συνεδρίες μασάζ παρέχουν πολλά οφέλη στο ανθρώπινο σώμα.

Είναι γνωστό ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα στρες είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και τραυματισμούς. Όταν το άγχος συνδυάζεται με διαταραχές του ύπνου και κακή διατροφή, η επίδραση κατευθύνεται στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος

Το λεμφικό μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί περισσότερο οξυγόνο στο αίμα και να στέλνει το σώμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στους ιστούς.
Έτσι, όχι μόνο συμβάλλει στην ανακούφιση από τα πρησμένα πόδια, αλλά είναι ένας ορκισμένος εχθρός της κυτταρίτιδας. 

Πότε δεν πρέπει να κάνεις;  
Αν έχεις φλεγμονές ή οιδήματα, γρίπη, πυρετό, βρογχίτιδα, έντονο βήχα, εάν έχεις πρόσφατο κάταγμα ή έχεις χειρουργηθεί, δεν μπορείς να κάνεις μασάζ. Όπως επίσης χρειάζεται προσοχή  όταν υπάρχει αυχενικό σύνδρομο, κακώσεις, κύφωση, λόρδωση, σκολίωση και αν έχεις πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή πίεση. 

Νεότερα Άρθρα

Αλτσχάιμερ: Τι είναι, ποια τα πρώτα στάδια και ποιους αφορά

HerNews ka

Τρόφιμα που θα καταπολεμήσουν την αϋπνία

Her News

Νερό: Ο “συνεργός” της υγείας μας – Πρακτικές ιδέες για την καθημερινή ενυδάτωση

HerNews ka