Για τις αγωγές που έχει καταθέσει εναντίον της Ζέτας Δούκα, του Νίκου Ψαρρά, της Δώρας Χρυσικού και του ΣΕΗ, μίλησε ο Γιώργος Κιμούλης έξω από τα δικαστήρια.
Ειδικότερα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ζητά πάνω από 1 εκατ. ευρώ και θέλησε να κάνει δηλώσεις για πρώτη φορά στις κάμερες, που περίμεναν.
Γιώργος Κιμούλης: «Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς»
«Θα ήθελα τώρα να μιλήσω, αλλά ας μην μπούμε μετά σε συζήτηση. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Θεωρώ ότι το metoo είναι ένα σπουδαίο κίνημα, το οποίο μετράει περίπου 17 χρόνια από τότε που η Αμερικανίδα Μπεργκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει οδηγήσει πάρα πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και στις φυλακές.
Παράλληλα, όμως, έχουν εμφανιστεί και κάποια πρόσωπα τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα. Είναι στη φύση του ανθρώπου φαίνεται και να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Κιμούλης.
«Αυτά τα πρόσωπα κατά τη γνώμη μου, πέραν του γεγονότος ότι συκοφαντούν και δημιουργούν την ηθική βλάβη προς αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται ακριβώς για να προστατευθεί αυτό το σημαντικό κίνημα» κατέληξε.
«Δεν δικαιολογείται μετά από 13 χρόνια να πας σε μία εκπομπή και να λες αυτά που λες, όταν γνωρίζεις ότι αυτά δεν μπορούν να αποδειχθούν. Είναι μία ταινία μικρού μήκους, ένα σκετσάκι που αποφάσισαν να συμπαιξουν αυτά τα τρία άτομα», δήλωσε από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ηθοποιού, Βασίλης Καπερνάρος.
Η αντίδραση της Ζέτας Δούκα
Από την άλλη, κατά την αποχώρησή της η Ζέτα Δούκα είπε: “Η αγωγή συζητήθηκε, περιμένουμε την απόφαση. Ευχαριστώ πολύ, θα σας πει όλα ο δικηγόρος μου”.
Το ιστορικό
Υπενθυμίζεται ότι η Ζέτα Δούκα ήταν αυτή που έκανε την αρχή και τον Ιανουάριο του 2021 κατήγγειλε δημοσίως τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου».
Στη συνέχεια, και άλλοι ηθοποιοί μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες με τον ηθοποιό, ανάμεσά τους, η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς, οι οποίοι κινήθηκαν και νομικά εναντίον του, κάνοντας του κοινή αγωγή.
Ο Γιώργος Κιμούλης πέρασε στην αντεπίθεση και κατέθεσε αγωγές, με τις οποίες διεκδικεί συνολικά ποσό αποζημίωσης πλέον του 1 εκατομμυρίου ευρώ από τους συγκεκριμένους συναδέλφους του αλλά και από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Ο ηθοποιός αξιώνει συνολικά ποσό 1,2 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο επιμερίζει και εξειδικεύει στα δικόγραφα που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο, ως αποζημίωση για ηθική και περιουσιακή βλάβη που υπέστη, μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος του η Ζέτα Δούκα, η οποία και υιοθετήθηκε το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών, στο στάδιο ερευνών του για το #meToo.
Τα ποσά που ζητά ο Γιώργος Κιμούλης
Ειδικότερα, με την πρώτη αγωγή του έχει στραφεί κατά της καταγγέλλουσας ηθοποιού καθώς και κατά των Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά.
Οι τρεις τους συμπρωταγωνιστούσαν το 2008-2009 μαζί του στην παράσταση «Πιο κοντά» και σύμφωνα με τον ενάγοντα, η κ. Χρυσικού και ο κ. Ψαρράς με ανακοίνωσή τους την επόμενη ημέρα της δημόσιας καταγγελίας της Ζέτας Δούκα ανέφεραν ότι ήταν μπροστά σε πολλά από τα περιστατικά που εκείνη κατήγγειλε.
Ο Γιώργος Κιμούλης διεκδικεί από τους τρεις ηθοποιούς το ποσό των 231.227,80 ευρώ για τη περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί και επιπλέον 250.000 ευρώ από τη Ζέτα Δούκα, 125.000 ευρώ από την Δώρα Χρυσικού και ο 125.000 ευρώ από τον Νίκο Ψαρρά για ηθική βλάβη.
Η αγωγή κατά του ΣΕΗ για την ακύρωση της διαγραφής του
Η δεύτερη αγωγή είναι κατά του ΣΕΗ, του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου, Πασχάλη Τσαρούχα, και δυο ακόμη μελών του εν λόγω συμβουλίου.
Με αυτή διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από τον ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του Πειθαρχικού.
Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227, 80 ευρώ για περιουσιακή ζημία. Παράλληλα, ζητά την ακύρωση της από 10/4/2022 απόφασης διαγραφής του. Στις 91 σελίδες της αγωγής του κατά του ΣΕΗ, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης περιγράφει λεπτομερώς τους λόγους, εξαιτίας των οποίων πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση διαγραφής του, λόγω τυπικών και ουσιαστικών παρατυπιών, εκ μέρους του εναγόμενου σωματείου, το οποίο «λειτούργησε καταχρηστικά, ύποπτα και εν τέλει έκνομα».
Ορισμένοι από τους λόγους, εξαιτίας των οποίων ο κ. Κιμούλης κρίνει ότι πρέπει να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση του ΣΕΗ, ενδεικτικά, είναι οι εξής:
«1. Ουδόλως προκύπτει ότι ενημερώθηκαν τα ψηφίσαντα μέλη για τους δικούς μου ισχυρισμούς, ενώ ενημερώθηκαν επί των ψευδών εις βάρος μου καταθέσεων.
2. Ουδόλως προκύπτει ότι τα ψηφίσαντα μέλη ενημερώθηκαν για τις μαρτυρικές καταθέσεις υπέρ εμού, ενώ γίνεται εκτενέστατη αναφορά στις μαρτυρικές καταθέσεις εναντίον μου.
3. Σύμφωνα με το καταστατικό του εναγόμενου Σωματείου, έπρεπε να λάβουν χώρα τρεις συνελεύσεις, μέχρι να διαπιστωθεί η ύπαρξη απαρτίας. Εκ των στοιχείων, ουδόλως προκύπτει ότι έλαβαν χώρα οι δύο δήθεν αναβληθείσες, προ της τελικής, συνελεύσεις. Δηλαδή, ουδόλως προκύπτει ότι τηρήθηκαν τα καταστατικά άρθρα, περί νόμιμης διεξαγωγής συνέλευσης. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ο εντολέας μου κλήθηκε μόνον (!!!) και απευθείας στην τρίτη κατά σειρά συνέλευση».