HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Αποκάλυψε το προφίλ των vip επισκεπτών που επιλέγουν το yachting (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «Action Τώρα» του Action 24 με τους Νίκο Υποφαντή και Ντόρα Κουτροκόη εμφανίστηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και επαγγελματικών θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης με αφορμή τα ατυχήματα που προκλήθηκαν κατά τον εορτασμό του Πάσχα από παράνομη χρήση ναυτικών φωτοβολίδων.

Δυστυχώς σημειώθηκαν τουλάχιστον εννιά ατυχήματα από χρήση ναυτικών φωτοβολίδων, δύο εκ των οποίων ήταν σοβαρά.

Αρχικά, σε διάλογο για το πόσο σημαντική είναι η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης του κάθε πολίτη στη χρήση ναυτικών φωτοβολίδων καθώς και για τη γενικότερη άγνοια που επικρατεί για τις συνέπειες της, ο κ. Βάλλης εξέφρασε τη διαφωνία του καθώς τονίζει ότι η πρωταρχική ευθύνη είναι της κυβέρνησης και της κοινωνίας μας. Ο πρόεδρος της Ένωσης καταβάλλει τεράστια προσπάθεια τους τελευταίους οκτώ μήνες, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις του, να δοθούν λύσεις και να αποφευχθεί ο κίνδυνος είτε θανάσιμων περιστατικών, είτε τραυματισμών.Συγκεκριμένα, όπως τόνισε και στη διάρκεια της εκπομπής προτείνει τη δημιουργία μοναδικού σειριακού αριθμού που θα εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο για το ποιος μπορεί να πουλήσει ναυτικές φωτοβολίδες. Σε επίσκεψη του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο κ. Βάλλης αιτήθηκε την άμεση έρευνα όλων των παράνομων sites που πωλούν ναυτικές φωτοβολίδες, καθώς είναι γεγονός πως με 15 ευρώ μπορεί κάποιος να προμηθευτεί διαδικτυακά ναυτικές φωτοβολίδες, χωρίς να ζητείται η σχετική άδεια για αγορά τους. Επιπροσθέτως, ζητάει την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και την επιστροφή, καταστροφή ή ανακύκλωση των ναυτικών φωτοβολίδων κατά τη λήξη τους.

Ο Γιώργος Βάλλης επισήμανε την έντονη δυσαρέσκεια του, αφού τους τελευταίους οκτώ μήνες με επιμονή θέτει το ζήτημα της παράνομης χρήσης ναυτικών φωτοβολίδων, έχοντας παρουσιάσει της λύσεις που προτείνει στα αρμόδια υπουργεία και κλιμάκια της αστυνομίας είτε με συναντήσεις είτε με επιστολές, χωρίς ακόμα να έχει δει την παραμικρή αλλαγή και βελτίωση της δυσμενούς κατάστασης.

Στο παρακάτω link θα βρείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής.

Η συνέντευξη του Γιώργου Βάλλη στη «Ναυτεμπορική»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης την Τρίτη 7 Μαΐου στη Ναυτεμπορική και συγκεκριμένα στη δημοσιογράφο Μαρκέλλα Σαράιχα σχετικά με πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν το yachting στη χώρα μας.

Αρχικά συζητήθηκε η σημασία του yachting στην Ελλάδα, καθώς μέσω αυτού αλληλεπιδρούν η ναυτιλία και ο τουρισμός. Ο κ. Βάλλης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του σχετικά με τη μείωση της τάξεως 25% των κρατήσεων στο χώρο του yachting ενόψει της θερινής περιόδου  σε σχέση με πέρυσι, η οποία όμως είναι λογικό επακόλουθο των πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, αλλά και των εκλογών στην Αμερική. Παρ’ολ’αυτά, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την άνοδο των κρατήσεων το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν τα οφέλη και οι προκλήσεις εργασίας στο χώρο του yachting. Ο Πρόεδρος της Ένωσης φρόντισε να τονίσει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που θα αντιμετωπίσει ένας νέος άνθρωπος που επιθυμεί εργασία σε θαλαμηγούς. Δεν παρέλειψε να φανερώσει το έργο του σωματείου που προσπαθεί επανειλημμένα να εξασφαλίσει καλύτερες απολαβές για τους εργαζόμενους με ασφαλισμένη εργασία και νομική κάλυψη.

Επιπροσθέτως, τέθηκε προς συζήτηση η αδιαμφησβήτητη αξία των Ελλήνων ναυτικών και πληρωμάτων, η οποία όμως αντικρούεται με την ανάγκη για αναβάθμιση των υπάρχουσων θαλαμηγών και των αναξιοποίητων μαρίνων και λιμανιών. Η δημιουργία νέων υποδομών και εγκαταστάσεων θα καταφέρουν να ανταγωνιστούν το yachting στο εξωτερικό και να επιφέρουν ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία. Οι ανάγκες που υπάρχουν στο χώρο του yachting έχουν επισημανθεί στα αρμόδια υπουργεία.Οι επισκέπτες που επιλέγουν θαλαμηγούς για τις διακοπές τους είναι συνήθως οικογένειες και celebrities που προσφέρουν πολλά χρήματα στα νησιά και στη χώρα μας. Αγαπημένοι προορισμοί είναι τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων, νησιά του Αργοσαρωνικού και του Ιονίου Πελάγους.

Έπειτα, ο κ. Βάλλης αναφέρθηκε εκτενώς στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει τους τελευταίους μήνες με επιστολές, συναντήσεις σε υπουργεία και σε αρμόδια κλιμάκια της αστυνομίας σχετικά με την καταπολέμηση της παράνομης χρήσης ναυτικών φωτοβολίδων. Στη συνέντευξη, κατονομάζει τις λύσεις που έχει προτείνει, όπως είναι η  αυστηροποίηση της νομοθεσίας και η επιστροφή, καταστροφή ή ανακύκλωση των ναυτικών φωτοβολίδων.

Παράλληλα, έχει προταθεί η δημιουργία μοναδικού σειριακού αριθμού που θα εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο για το ποιος μπορεί να πουλήσει ναυτικές φωτοβολίδες, ενώ σε επίσκεψη του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο κ. Βάλλης αιτήθηκε την άμεση έρευνα όλων των παράνομων sites που πωλούν ναυτικές φωτοβολίδες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του στο ζήτημα της ίσης μεταχείρισης των γυναικών ναυτικών και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε 9 μήνες στις εγκυμονούσες ναυτικούς.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ στο Star Channel

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο Star Channel για τη ρυμούλκηση της θαλαμηγού στις Σπέτσες. Τη Κυριακή του Πάσχα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση του σκάφους από το λιμάνι των Σπετσών. Το Μ. Σάββατο το πρωί η πολυτελής θαλαμηγός 30Μ. έκανε απόπλου. Τα σενάρια για το ατυχές συμβάν ήταν είτε από λάθος χειρισμούς του καπετάνιου είτε ότι έπαθε black out, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη προβλήτα λόγων δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Χρειάστηκαν δύο ρυμουλκά για να τα συγκρατήσουν μέχρι να το σηκώσει ο γερανός. Τοποθετήθηκαν θαλάσσια φράγματα για την αποφυγή πιθανής ρύπανσης αν και είχαν αντλήσει από πριν τα καύσιμα από το σκάφος. Η διαδικασία κράτησε τουλάχιστον πέντε ώρες. Οι δημοτικές αρχές μαζί με το λιμεναρχείο συνεργάστηκαν άριστα ώστε όλα να κυλίσουν ομαλά και τη Δευτέρα το σκάφος να μεταφερθεί στο ναυπηγείο του Πειραιά για επισκευή.

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε για την άνοδο του τουρισμού το Πάσχα – Τι να περιμένουμε το καλοκαίρι

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θλίψη: Δεν τα κατάφερε η 7χρονη Αναστασία – Το συγκλονιστικό μήνυμα της Έρρικας Πρεζεράκου πριν λίγα λεπτά

Her News b

Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8,38μ και έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

HerNews ka

Ρένα Βασιλάκη: Υποψήφια με τον Νίκο Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής

HerNews ka