HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Γιώργος Βάλλης: «Μπορούν να σωθούν πολλές ζωές με την τηλεϊατρική στα σκάφη»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στις 1/6 στο κανάλι του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Χρήστο Κούτρα για την εφαρμογή τηλεϊατρικής και τον θαλάσσιο τουρισμό.

Με αφορμή τα τελευταία ατυχήματα και την επιστολή που έχει στείλει ο κ. Βάλλης στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στο Υπουργείο Υγείας και στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος, τονίζει την αναγκαιότητα ιατρικής υποστήριξης στα σκάφη αναψυχής. Την εφαρμογή της τηλεϊατρικής, η οποία ήδη υπάρχει στη ποντοπόρα ναυτιλία, ζητάει να ξεκινήσει πιλοτικά σε σκάφη, με δωρεά στα πλωτά του Λιμενικού ακόμα και στα ακριτικά νησιά με 1 μόνο κάτοικο.Θα υπάρχει τηλε-καρδιογράφος και απινιδωτής η οποία η χρήση της είναι πάρα πολύ απλή και οικονομική χωρίς να επιβαρύνεται το κράτος. Με application στο κινητό, καλώδιο φορτιστή και καλώδια με 4 patch, θα μπορεί να μιλάει κάποιος με γιατρό για να βλέπει τη κατάσταση του ασθενή και θα δίνει τις πρώτες βοήθειες.

Εν συνεχεία, μίλησε με ανησυχία για την φετινή τουριστική περίοδο λόγω του ότι υπάρχει 20-25% μείωση κρατήσεων σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Ο πόλεμος που συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή αλλά και οι εκλογές σε Ευρώπη και Αμερική που πλησιάζουν είναι οι βασικοί λόγοι αυτής μείωσης. Διευκρινίζει ότι συγκριτικά με τη πέρυσι ενώ κάποια σκάφη είχαν 7 ταξίδια φέτος έχουν μειωθεί στα 3 και άλλα σε κανένα ταξίδι.

«Το ελληνικό yachting βασίζεται σε τελευταίας στιγμής κρατήσεις για να μπορέσει να ανακάμψει, να μη χάσουν τα πληρώματα τις δουλειές τους αλλά να κλείσει καλά και η σεζόν γιατί μη ξεχνάμε ότι ο θαλάσσιος ελληνικός τουρισμός είναι το 1,5% του ΑΕΠ», τόνισε ο Γιώργος Βάλλης.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, ήταν επίσης προσκεκλημένος στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ στο κανάλι Open TV και στον δημοσιογράφο Nάσο Γουμενίδη.

Μίλησε για το πρόσφατο ατύχημα στη Μαρίνα Φλοίσβου ανάμεσα σε 2 σκάφη το ένα ιδιωτικό και το άλλο επαγγελματικό 50μ και 60μ αντίστοιχα. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το λάθος ήταν από το καπετάνιο της θαλαμηγού που ανήκε σε ξένο ιδιοκτήτη.

Αναφέρει ακόμα ότι το χτύπημα ήταν δυνατό, με μεγάλη αναταραχή στους ανθρώπους που ήταν μέσα και στα δυο σκάφη, ενώ οι ζημιές είναι τεράστιες με μεγάλα ποσά.

Ο κ. Βάλλης λέει ότι δεν είναι σύνηθες αυτά τα ατυχήματα ειδικά σε μεγάλα σκάφη. Ο λόγος είναι ότι οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων θαλαμηγών επιλέγουν κυβερνήτες με μικρότερη εμπειρία ή με μικρότερα διπλώματα. Τονίζει με μεγάλη ανησυχία ότι αυτά τα συμβάντα έχουν μεγάλο αντίκτυπο για το ελληνικό yachting. Οι ξένοι τουρίστες που έρχονται για διακοπές τα ενοικιάζουν από 150.000€ μέχρι και 300.000€ τη βδομάδα τα συγκεκριμένα μεγέθη σκαφών.

«Όταν θα ζήσουν ένα παρόμοιο γεγονός θα δυσφημιστεί η Ελλάδα και δε θα ξαναπροτιμήσουν ανάλογες διακοπές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βάλλης.

Και πρόσθεσε: «Το ευχάριστο είναι ότι δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή και ελπίζουμε στο μέλλον να μην υπάρξει ξανά κανένα παρόμοιο γεγονός».

Τέλος κάνει αναφορά για τη σημαντική λειτουργία της τηλεϊατρικής η οποία ήδη υπάρχει στη ποντοπόρα ναυτιλία, ζητάει να ξεκινήσει πιλοτικά σε σκάφη, με δωρεά στα πλωτά του Λιμενικού ακόμα και στα ακριτικά νησιά με 1 μόνο κάτοικο. Θα υπάρχει τηλε-καρδιογράφος και απινιδωτής η οποία η χρήση της είναι πάρα πολύ απλή και οικονομική χωρίς να επιβαρύνεται το κράτος.

«Ζητάμε να ισχύσει άμεσα η εφαρμογή της σε όλα τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη και γενικά σε όλα τα πλωτά σκάφη που έχουν μέσα πληρώματα και επιβάτες, ασχέτως μεγέθους και ιδιότητας», δήλωσε.

Γιώργος Βάλλης: «Οι τουρίστες νιώθουν φοβία και αναστάτωση και δεν κάνουν κρατήσεις στη χώρα μας»

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιάννης Καλλιάνος: «Προφανώς φλερτάρουν την Χάρις αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να ζηλέψω»

HerNews ka

Κωστής Μαραβέγιας: «Δεν με φλερτάρουν στα social media, μάλλον είμαι πολύ φλώρος»

HerNews ka

Μπέττυ Μαγγίρα για Κατερίνα Καινούργιου: “Δεν ξέρω αν εκείνη είχε μαζί μου ή το πήρε στραβά”

HerNewskl