HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: ΕΔΕ για την γιατρό που αρνήθηκε να μπει στο πλωτό του λιμενικού στον Πόρο

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή της δημοσιογράφου Νατάσα Ράγιου στο Real Voice 995 στις 11/6, μετά από διαδικτυακή συνομιλία με τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Ντόρα Κουτροκόη στο κανάλι ACTION 24, στην εκπομπή ΤΩΡΑ όπου μετά τον ίδιο έκανε ζωντανά παρέμβαση εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας μιλώντας για το συμβάν.

Φανερά συγκινημένος, στεναχωρημένος έκανε λόγο για το λυπηρό συμβάν εκφράζοντας την απορία του για το αν ευ σταθούν οι λόγοι που προέβαλε η γιατρός για να δικαιολογήσει την άρνηση της να μπει στο πλωτό του λιμενικού. Σύμφωνα με όσα είπε ο φόβος και το γεγονός ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να μεταβεί στο σημείο ήταν οι λόγοι που την έκαναν να αρνηθεί.Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης ανέφερε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή από την πρώτη κιόλας στιγμή καταγγέλλοντας το συμβάν με την προτροπή να γίνει ΕΔΕ για την γιατρό που τελικά αρνήθηκε υπηρεσιών. Επίσης έκανε αναφορά στην πολύ σημαντική πρόταση που έχει κάνει ο ίδιος αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών για τον εξοπλισμό πλοίων και σκαφών με τηλεκαρδιογράφο και απινιδωτή σε συνδυασμό με μια εφαρμογή δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όσους βρίσκονται εν πλω να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες παρέχοντας ασφάλεια σε πληρώματα, επιβάτες αλλά και κατοίκους ακριτικών περιοχών.

Με μεγάλη του λύπη συμπεραίνει ότι η εφαρμογή της Τηλεϊατρικής είναι πλέον επιβεβλημένη και θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική από τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα όπου ένας γιατρός έχοντας δώσει τον Όρκο του Ιπποκράτη αρνείται να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε συνάνθρωπο του.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό και πόσο έχει επηρεαστεί από τις Ευρωεκλογές. Σημείωσε ότι η φετινή χρονιά παρουσιάζει μέχρι στιγμή μια μείωση στις κρατήσεις του 20-25%. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει επίσης και ο πόλεμος που ακόμα μαίνεται στη Μέση Ανατολή. Και τα δύο γεγονότα δημιουργούν μια ανασφάλεια στους τουρίστες που σχεδίαζαν να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Τέλος καταλήγει με την ελπίδα ότι η τωρινή εικόνα του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού μπορεί και εύχεται να ανατραπεί έστω και την τελευταία στιγμή.

Όσα δήλωσε στο ONE CHANNEL

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο κανάλι ONE CHANNEL στην εκπομπή ONE LIVE MAGAZINE καλεσμένος των δημοσιογράφων Δημοσθένης Καρμοίρη και Ματίνας Βεντούρα, στις 12/6.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης ευχαρίστησε για το βήμα που του δόθηκε για να αναφερθεί στο πρόσφατο λυπηρό γεγονός που έλαβε χώρα την Παρασκευή 7/6/2024 στο θαλάσσιο χώρο γύρω από τον Πόρο όπου ένας λουόμενος έχασε τη ζωή του. Τόνισε την καταγγελία που έκανε ο ίδιος και η Πανελλήνια Ένωση με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση αντίδρασή του να διενεργήσει ΕΔΕ για την γιατρό η οποία αρνήθηκε να μπει στο πλωτό του λιμενικού για να μεταβεί στο σημείο και να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε συνάνθρωπο μας.

Σημειώνει ότι οι λόγοι της άρνησης της ήταν ο φόβος να μπει στο πλωτό και ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να μεταβεί στο σημείο λέγοντας χαρακτηριστικά «να τον μεταφέρετε εδώ να τον εξετάσω». Να σημειωθεί ότι η απόσταση ήταν πολύ κοντινή κάπου στα 3 λεπτά με το πλωτό του Λιμενικού καθώς δεν υπήρχε οδική πρόσβαση και ο καιρός ήταν πολύ καλός, μπονάτσα όπως λέγεται την ναυτική ορολογία.

Ο Γιώργος Βάλλης φανερά απογοητευμένος από την έλλειψη ανθρωπιάς που έδειξε η γιατρός εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό και την δυσφήμιση που δέχεται με τέτοιου είδους περιστατικά. Έδωσε έμφαση στην πρόταση Τηλεϊατρικής που έχει κάνει ο ίδιος και η Πανελλήνια Ένωση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πια η εφαρμογή της σε πλοία και σκάφη θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτική αφού ζούμε σε μια κοινωνία όπου έχει χαθεί το ανθρώπινο συναίσθημα, ο επαγγελματισμός και η αίσθηση καθήκοντος.

Ο Γιώργος Βάλλης για τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC, Cpt. Γιώργος Βάλλης ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό του Attica Tv, στην εκπομπή RESTART με τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Κλώσσα και την Ευαγγελίνα Βόσνου.

Το θέμα συζήτησης ήταν ο Ελληνικός Θαλάσσιος Τουρισμός. «Οι Ευρωεκλογές αλλά και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας έχει επηρεάσει το ποσοστό ζητήσεων και προ κρατήσεων το οποίο έχει μειωθεί στο 20-25% από την περσινή χρονιά. Η μείωση αυτή έχει φανερό αντίκτυπο και στα νησιά φυσικά. Αδιαμφισβήτητα μιλάμε για έναν τουρισμό VIP αφού οι διακοπές σε θαλαμηγό ανήκουν σε γενικές γραμμές στον ακριβό τουρισμό», αποκάλυψε ο Πρόεδρος.

«Το 80% είναι Αμερικάνοι με οικογένειες οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας αλλά και άλλοι τουρίστες από τη άλλες χώρες. Με τα τωρινά δεδομένα οι περισσότεροι προτιμούν τις ημερήσιες εκδρομές με σκάφη. Φαίνεται δύσκολο να ανατραπεί το κλίμα αφού βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και πολλά σκάφη είναι ακόμα δεμένα στις μαρίνες. Το αισιόδοξο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι Έλληνες που θα ήθελαν να κάνουν τέτοιου είδους διακοπές έχουν την ευκαιρία να βρουν πολύ καλύτερες τιμές. Μάλιστα μια συμφέρουσα λύση είναι η επιλογή διακοπών με σκάφος από παρέες πολλών ατόμων ώστε να μπορούν να μοιράζονται τα έξοδα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τέλος κατέληξε με την ελπίδα ότι η τωρινή εικόνα του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού μπορεί και εύχεται να ανατραπεί έστω και την τελευταία στιγμή.

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

Γιώργος Βάλλης: «Εύχομαι η εικόνα του φετινού θαλάσσιου τουρισμού να ανατραπεί»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Βάλλης: Για το θέμα της φορολόγησης των ναυτικών στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής- «Επιδιώκουμε να αρθεί άμεσα η εν λόγω αδικία»

HerNews ka

Ιατροδικαστής Λέων: Οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία

Her News b

Μπέσσυ Αργυράκη: Έπεσε από τη σκηνή την ώρα που τραγουδούσε & χτύπησε στο πρόσωπο – ΒΙΝΤΕΟ

HerNews ka