HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: «Μέχρι στιγμής ο τουρισμός παρουσιάζει μείωση στις κρατήσεις»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, ο Cpt. Γιώργος Βάλλης, βρέθηκε στις 2/6  στον Πειραιά, στην Πλατεία Κοραή με αφορμή τις ημέρες ηλεκτροκίνησης, καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘’Παραπολιτικά 90FM’’ και στην εκπομπή ‘’Σαββατοκύριακο Μαζί’’ με την δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη.

Οι δραστηριότητες γύρω από την ηλεκτροκίνηση γίνονται μέσα στα πλαίσια των Ημερών Θάλασσας, ένα γεγονός που πλέον αποτελεί θεσμό στον Πειραιά.
Με τόσες δράσεις αναβάθμισης και ανάπλασης που έχουν πραγματοποιηθεί στον Πειραιά δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το σημαντικό κομμάτι που σχετίζεται με την Ναυτιλία και την Ναυτοσύνη.Αρχικά ο Cpt. Γιώργος Βάλλης έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για την μεγάλη νίκη της. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό και το Ελληνικό Yachting. Σημείωσε ότι η φετινή χρονιά παρουσιάζει μέχρι στιγμής μια μείωση στις κρατήσεις γύρω στο 20-25%. Αυτό οφείλεται σε δύο σημαντικά γεγονότα από την μία στον πόλεμο που ακόμα μαίνεται στη Μέση Ανατολή και στις εκλογές σε Ευρώπη και Αμερική. Επίσης τα ατυχήματα που έχουν συμβεί από το Πάσχα και μετά έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό.

Ακόμα με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων ο Cpt. Γιώργος Βάλλης αναφέρθηκε στα επαγγέλματα του κλάδου του, λέγοντας ότι το yachting δίνει την δυνατότητα στους νέους να ασχοληθούν ναι μεν με ένα δύσκολο επάγγελμα, αλλά με υψηλές απολαβές πάνω από 1600-1800 ευρώ, που θα τους δώσει την δυνατότητα να εκπληρώσουν τα όνειρα τους.Τέλος τόνισε το θέμα της τηλεϊατρικής, μια καινοτομία για τον εφοδιασμό σκαφών με τηλεκαρδιογράφους και απινιδωτές αλλά και πλοίων που επιχειρούν σε ακριτικά νησιά σώζοντας με αυτόν τον τρόπο ζωές. Η ασφάλεια και η πρόληψη θα δώσει μια ώθηση στην Ναυτιλία και στον Τουρισμό μας.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη:

Στο Alpha Talk Radio για τον τουρισμό και την τηλεϊατρική

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, ο Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στις 2/6 στο Alpha Talk Radio και στην εκπομπή της Έλλης Σπυροπούλου.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν μια καινοτόμος πρόταση που έχει γίνει για τηλεϊατρική σε σκάφη αλλά και σε πλοία. Μια πρόταση που δεν θα έχει κόστος για την Κυβέρνηση, αλλά θα δώσει μια ώθηση στην Ποντοπόρο Ναυτιλία εφοδιάζοντας τα σκάφη και τα με τηλεκαρδιογράφους και απινιδωτές. Οι ιατρικές αυτές συσκευές θα μπορούν θα συνδεθούν μέσω μιας πολύ εύχρηστης εφαρμογής και σε επείγουσες περιπτώσεις να βοηθήσουν πληρώματα, επιβάτες αλλά και κατοίκους σε ακριτικά νησιά σώζοντας με αυτόν τον τρόπο ζωές.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης τόνισε ότι ο τηλεκαρδιογράφος και ο απινιδωτής θα είναι δωρεά της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών με μια ετήσια σύμβαση ώστε να γίνει με αυτόν τον τρόπο η αρχή και σιγά σιγά να γίνει υποχρεωτικό σε όλα τα πλοία.«Θα μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για τηλεϊατρική εν πλω σε όλα τα πλωτά μέσα με μια απλή διαδικασία, απαντώντας έτσι σε όλους τους φόβους και τις ανασφάλειες πληρωμάτων και επιβατών αποφεύγοντας τον συνωστισμό και την άσκοπη κάποιες φορές κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσει σαν νόμος», τόνισε ο Γιώργος Βάλλης.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον τουρισμό και να αναφέρει ότι η φετινή χρονιά παρουσιάζει μέχρι στιγμή μια μείωση στις κρατήσεις του 20-25%. Αυτό οφείλεται σε δύο σημαντικά γεγονότα από την μία στον πόλεμο που ακόμα μαίνεται στη Μέση Ανατολή και στις εκλογές σε Ευρώπη και Αμερική. Σε άλλες χώρες τα ποσοστά κρατήσεων είναι πολύ καλύτερα. Αυτή η μείωση είναι σημαντική και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ανεργίας τους χειμερινούς μήνες.

Τέλος καταλήγει με την ελπίδα ότι η τωρινή εικόνα του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού μπορεί και εύχεται να ανατραπεί έστω και την τελευταία στιγμή. 

Γιώργος Βάλλης: «Μπορούν να σωθούν πολλές ζωές με την τηλεϊατρική στα σκάφη»

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Στην Ελλάδα έχουν φτάσει ήδη 1.000 παιδιά από την Ουκρανία – Τέλος Μαρτίου η καταβολή του οικογενειακού επίδόματος»

Her News

Φως στο Τούνελ: “Ζήτησαν να κρατήσω την Τζωρτζίνα άλλη μία ημέρα μέχρι να ηρεμήσει. Μου είπε ότι πονάει η καρδιά της”

HerNewskl

Αυτό το νησί της Ελλάδας ψηφίστηκε ως ο δεύτερος πιο φιλόξενος προορισμός στον κόσμο

HerNews ka