HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης για φωτιά στην Ύδρα: «Δύσκολα ένα Έλληνας καπετάνιος θα έκανε τέτοια αποτρόπαια πράξη»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του KONTRA NEWS και στο δημοσιογράφο Κώστα Μαραβελίδη για την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 11:00 στο δυτικό τμήμα της Ύδρα.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης αναφέρει ότι από τη μεριά του καπετάνιου «σύμφωνα με όσα ο ίδιος λέει, άδικα κατηγορείται δεν φταίει σε κάτι, δεν γνωρίζει κάτι». Από την μεριά του νησιού, ο δήμος και οι ντόπιοι ρίχνουν κατηγορίες στον καπετάνιο της Θαλαμηγού ΄΄ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ΄΄, ότι επιβάτες έριξαν φωτοβολίδες και προκάλεσαν τη φωτιά, στηριζόμενοι σε κατάθεση που έκανε άνθρωπος από πλωτό που βρισκόταν εκείνη την ώρα δίπλα στη θαλαμηγό και ο οποίος αναφέρει ότι είδε λάμψη και άκουσε κρότο.

«Απορία δημιουργεί το γεγονός ότι συνελήφθησαν και ο καπετάνιος αλλά και τα 13 άτομα πληρώματος του σκάφους αφού σύμφωνα με το Ναυτικό Δίκαιο υπόλογος πάντα για ένα σκάφος είναι ο Πλοίαρχος. Τον τελικό λόγο όμως έχει η δικαιοσύνη για να βρεθεί ο πραγματικός υπαίτιος αυτής της αποτρόπαιας πράξης», τόνισε ο Γιώργος Βάλλης.

Ο Γιώργος Βάλλης στο κεντρικό δελτίο του Alpha

Ο Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA και στο δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης αναφέρει, μετά από συνομιλία που είχε με τον καπετάνιο του ύποπτου σκάφους, ότι ο ίδιος του είπε κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζει κάτι για όσα τον κατηγορούν, βρισκόταν στην καμπίνα του, όταν τον ενημέρωσαν βγήκε έξω κάλεσε τις Αρχές και μετά αναχώρησε για την Μαρίνα Βουλιαγμένης λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών και λόγω της φωτιάς.

«Επίσης δεν υπήρχε κάποια γιορτή στο σκάφος. Οι 17 επιβάτες από το Καζακστάν είχαν βγει στην Ύδρα για φαγητό και μόλις είχαν επιστρέψει». Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης σημειώνει ότι δύσκολα ένα Έλληνας καπετάνιος θα έκανε μια τέτοια αποτρόπαια πράξη. Όσο για τους επιβάτες για να κάνουν το οτιδήποτε πάνω στο σκάφος πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση του καπετάνιου. Αλλιώς θεωρείται παράνομο.

Τον τελικό λόγο όμως έχει η δικαιοσύνη για να βρεθεί ο πραγματικός υπαίτιος αυτής της καταστροφής. 

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ στο MEGA

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA και στη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου για την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 11:00 στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Ύδρας.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης μιλώντας για το συμβάν αναφέρει ότι θα μπορούσαν να διαλευκάνουν την υπόθεση οι κάμερες που λογικά θα υπάρχουν στο σκάφος και καταγράφουν τις κινήσεις των επιβατών και του πληρώματος. «Επίσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι λίστες προτιμήσεων που συμπληρώνουν οι επιβάτες πριν ακόμα έρθουν για το τι θα ήθελαν να κάνουν όταν θα έρθουν στην Ελλάδα», τόνισε. Ο ίδιος αναφέρει ότι σε συνομιλία που είχε με τον καπετάνιο του συγκεκριμένου σκάφους εκείνος του είπε κατηγορηματικά “δεν ξέρω τίποτα δεν έχω κάνει τίποτα”.

O Γιώργος Βάλλης στο ART TV

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο ART TV και στη δημοσιογράφο Σοφία Παραδήση για την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 11:00 στο δυτικό τμήμα της Ύδρας.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης εκφράζει την δυσπιστία του για το τι ακριβώς έχει γίνει αφού από τη μεριά του ύποπτου σκάφους ο καπετάνιος ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα και από την άλλη υπάρχει η κατάθεση ανθρώπου από άλλο πλωτό που βρισκόταν στην περιοχή και έχει καταγράψει εικόνες. Συνεχίζει λέγοντας ότι σύμφωνα με το Ναυτικό Δίκαιο ο πλοίαρχος ενός σκάφους είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για ότι συμβαίνει πάνω σε ένα σκάφος και ότι ίσως υπερβολικά κρατούνται και τα 13 μέλη του πληρώματος.

«Για να προχωρήσουν όμως σε αυτές τις ενέργειες σίγουρα υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχει η Πυροσβεστική και ο Εισαγγελέας που δεν γνωρίζουμε», δήλωσε. Ελπίζει σύντομα να διαλευκανθεί η υπόθεση και να λήξει η ταλαιπωρία των ανθρώπων και να φανερωθεί η πραγματική αιτία και η αλήθεια.

«Ο κάθε Πλοίαρχος θα πρέπει να φέρνει σε ισορροπία την διασκέδαση των τουριστών- επιβατών ενός σκάφους και τους νόμους ώστε να είναι τυπικός με τις αρχές και να μην ρισκάρει για τίποτα. Δεν χρειάζεται να περνάει το όριο της επικινδυνότητας και του ρίσκου της ανθρώπινης ζωής ή άλλης καταστροφής. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να ρισκάρει τη ζωή του, το δίπλωμά του, την οικογένειά του απλά και μόνο για να ευχαριστήσει τους επιβάτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βάλλης.

Ελπίζει ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτήν την περίπτωση. Πιστεύει στη δικαιοσύνη και εύχεται γρήγορα να λάμψει η αλήθεια. Δεν παρέλειψε να μιλήσει για την πρόταση που έχει κάνει η Ένωση Πληρωμάτων για τηλεϊατρική εν πλω άμεσα, εφοδιάζοντας σκάφη, πλοία και ακριτικά νησιά με απινιδωτή και τηλεκαρδιογράφο διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον θαλάσσιο τουρισμό. Οι καθυστερήσεις εφαρμογής αυτής της πρότασης έχουν να κάνουν με τις νομοθετικές γραφειοκρατίες συνηθισμένες πια στην Ελλάδα. Δεν χωράει υπομονή και αναμονή μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Ο Γιώργος Βάλλης στο ACTION 24

O Γιώργος Βαλλης καλεσμένος στην ΕΡΤ 1 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στον ANT1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης εξέφρασε από την δική του πλευρά προβληματισμό για το γεγονός ότι συνελήφθη και διώχθηκε το σύνολο του προσωπικού του ψυχαγωγικού σκάφους αφού σύμφωνα πάντα με το ναυτικό δίκαιο ο πλοίαρχος έχει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει πάνω σε ένα σκάφος. Επίσης αποκάλυψε ότι μίλησε με τον πλοίαρχο λίγο μετά το συμβάν:

«Ο άνθρωπος, μου είπε: Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήμουν στην καμπίνα. Πήρα τηλέφωνο αμέσως όλες τις αρμόδιες αρχές, ανέφερα το συμβάν, ωστόσο δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με το ποιος το προκάλεσε, δεν έχω εμπλακεί σε τίποτα και νομίζω ότι έμπλεξα σε ένα θέμα για το οποίο δεν έχω καμία ευθύνη».

Ακόμα ο Cpt. Γιώργος Βάλλης σημείωσε ότι με την παρούσα νομοθεσία απαγορεύεται απολύτως η ρίψη πυροτεχνημάτων, ακόμα και κατόπιν ενημέρωσης της κατά τόπον αρμόδιας λιμενικής αρχής, πράγμα που άλλαξε καθώς μέχρι πρότινος, αν η αρχή το ενέκρινε αυτό θα μπορούσε να γίνει. «Επομένως», κατέληξε, «κανείς πλοίαρχος δεν θα διακινδύνευε να χάσει το ίδιο του το ναυτικό δίπλωμα κάνοντας τέτοιο που είναι ξεκάθαρα παράνομο».

Τέλος, ανέφερε ότι οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να αναζητήσουν το έγγραφο που φέρει την ονομασία «Κατάλογος Προτιμήσεων» («Preference list»). Σύμφωνα με όσα συμβαίνουν στις μισθώσεις τέτοιων σκαφών, ένα τέτοιο έγγραφο υποβάλλεται από τους υποψήφιους μισθωτές προς την εταιρία 10 μέρες πριν τον απόπλου και περιλαμβάνει όλες τις “ιδιαίτερες ψυχαγωγικές προτιμήσεις” των μισθωτών. «Αν οι συγκεκριμένοι μισθωτές είχαν την εντύπωση ότι τους επιτρέπεται κάτι τέτοιο, θα το έγραφαν στον κατάλογο εκείνο». 

Η συνέντευξη του Γιώργου Βάλλη στα “Parapolitika”

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, ήταν καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε για τον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό και πόσο δαπανηρή είναι η επιλογή διακοπών σε σκάφος. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για δυο οικογένειες, για 8 άτομα δηλαδή, συμφέρει η επιλογή διακοπών σε σκάφος αφού το κόστος φτάνει γύρω στις 4000 ευρώ με όλες τις παροχές καλυμμένες και περισσότερες επιλογές περιοχών που θα μπορούν να επισκεφθούν. Οι ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα μας προτιμούν τα Motor Yacht ενώ οι Έλληνες προτιμούν τα catamaran ή τα ιστιοπλοϊκά.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του REALFM και στους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Γιάννη Κολοκυθά για την φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος ΄΄ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ΄΄ βρισκόταν αγκυροβολημένο στον όρμο ΜΠΙΣΤΙ έξω από την Ύδρα και ήταν ναυλωμένο για 250.000 ευρώ την εβδομάδα από 17 επιβάτες από το Καζακστάν.

«Περνούσαν την τελευταία μέρα των διακοπών τους και αποφάσισαν να το γιορτάσουν με πυροτεχνήματα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων εκτός από ιδιαίτερα γεγονότα και ελεγχόμενες εθιμοτυπικές καταστάσεις αφού δοθεί άδεια από το Λιμενικό. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σκάφος βρισκόταν κοντά σε δασική έκταση και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες», αποκάλυψε ο Γιώργος Βάλλης.

 Εξέφρασε τους ενδοιασμούς του για τα παραπάνω γεγονότα καθώς υπάρχουν δύο απόψεις για το συμβάν. Από τη μια μεριά ο καπετάνιος ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα και ότι δεν συνέβη τίποτα. Από την άλλη υπάρχει μάρτυρας, που βρισκόταν σε διπλανό πλωτό, ο οποίος είδε λάμψη από το συγκεκριμένο σκάφος και άκουσε κρότο, αποδεικνύοντας τα λεγόμενα του με οπτικοακουστικές αποδείξεις.

Νέες δημοσιογραφικές πηγές καταρρίπτουν όμως τους ισχυρισμούς του καπετάνιου της ΄΄ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ΄΄ ότι δεν ήξεραν. Ο Cpt Γιώργος Βάλης συνεχίζει λέγοντας ότι το δυσάρεστο είναι ότι οι επιβάτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους και έμειναν να πληρώσουν για τα όσα συνέβησαν τα 13 άτομα του πληρώματος και ο Καπετάνιος, ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει την ευθύνη για όλα πάνω σε ένα σκάφος σύμφωνα με το Ναυτικό δίκαιο και είναι ο Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ιδιοκτήτη.

Θέτει λογικά ερωτήματα για το αν υπήρχαν κάμερες μέσα στο σκάφος από τις οποίες θα μπορούσαν να ελέγξουν τις κινήσεις των επιβατών και του πληρώματος όπως επίσης να καταθέσουν τις λίστες προτιμήσεων που υπάρχουν σε κάθε σκάφος για την εξυπηρέτηση των επιβατών. Με λύπη εξέφρασε την απορία του πως ο Καπετάνιος πήρε ένα τέτοιο ρίσκο θέτοντας σε δυσχερή θέση την καριέρα του και τη ζωή του γνωρίζοντας πολύ καλά τους νόμους. Τώρα το λόγο έχει πια η δικαιοσύνη για να αποδώσει τις ευθύνες σε όποιον πραγματικά προκάλεσε τη φωτιά και έκαψε 300στρέμματα θαμνώδους και δασικής έκτασης.

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε για την πυρκαγιά στην Ύδρα – Τι του είπε ο καπετάνιος της θαλαμηγού

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στα Τέμπη: Σοκάρουν οι περιγραφές των γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας

HerNews ka

Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στην χώρα μας για διακοπές στην Εύβοια

HerNews ka

Παίδευσις Kids Academy: Από τη στείρα εκπαίδευση στη μαγεία των βιβλίων της Κατρίνας Τσάνταλη

Her News