HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Η δέσμευση για τη δωρεά τηλεκαρδιογράφου στο ακριτικό νησί Αρκοί & σε πλωτό του Λιμενικού στα Δωδεκάνησα

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, ήταν καλεσμένος στο κανάλι Open TV και στην εκπομπή «Επί Τόπου» του δημοσιογράφου Nάσου Γουμενίδη στις 8/6.

Το θέμα συζήτησης ήταν η πολύ σημαντική πρόταση για τηλεϊατρική σε πλοία και σκάφη, που έχει θέσει επανειλημμένα ο Πλοίαρχος κ Γιώργος Βάλλης. Ο ίδιος εξηγεί πως εφαρμόζεται αυτή η μορφή ιατρικής η οποία αναφέρεται στην εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, για να προσφέρει σε ασθενείς κλινική βοήθεια από απόσταση.

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν σε σκάφη και πλοία ένας τηλεκαρδιογράφος και ένας απινιδωτής πάντα συνδεδεμένα με την εταιρεία που τα υποστηρίζει και με την οποία οι Ναυτιλιακές μπορούν να έχουν σύμβαση. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται στη θάλασσα για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής σώζοντας ζωές», τόνισε.Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το περιστατικό όπου στο πλοίο Διαγόρας, τον περασμένο Μάρτιο, με τη χρήση της τηλεϊατρικής ο Πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς και το πλήρωμα κατάφεραν και έσωσαν ένα επιβάτη. Στην αντίθετη περίπτωση με λύπη αναφέρθηκε στο πολύ πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα εχθές μόλις στον Πόρο, όπου ένας επιβάτης ιδιωτικού σκάφους ενώ κολυμπούσε σε ρηχά νερά ένιωσε αδιαθεσία, το σκάφος από τη μία μεριά δεν διέθετε τα απαραίτητα αυτά μηχανήματα και από την άλλη η γιατρός την οποία πήγε να παραλάβει το Λιμενικό για να την μεταφέρει στον τόπο του συμβάντος αρνήθηκε να μεταβεί στο πλωτό.

Το Λιμενικό καθυστέρησε να φτάσει για βοήθεια και ο άνθρωπος δυστυχώς κατέληξε. Αυτά τα δυο περιστατικά μας δίνουν να καταλάβουμε την χρησιμότητα αυτής της καινοτόμου εφαρμογής. Η μέθοδος αυτή βοηθάει επίσης και προσφέρει ασφάλεια και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και ακριτικά νησιά όταν σε επείγουσες περιπτώσεις επιχειρούν σε αυτά πλωτά του Λιμενικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κυρία Νεκταρία Σπύρου, κάτοικος Αρκιών, η οποία έχει με καρδιολογικά προβλήματα και χρειάζεται να μεταφέρεται κάθε 10 μέρες στη Λέρο για εξετάσεις.

Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών έχει κάνει πρόταση με επιστολή που έχει σταλεί σε Υπουργείο Ναυτιλίας και Υγείας για την ύπαρξη αυτών των μηχανημάτων και της εφαρμογής σε σκάφη και πλοία. Επιστολή έχει σταλεί επίσης και για το συμβάν στον Πόρο στα αρμόδια Υπουργεία. Ο κύριος Βάλλης δεσμεύτηκε για την δωρεά τηλεκαρδιογράφου στο ακριτικό νησί Αρκοί, σε πλωτό του Λιμενικού στα Δωδεκάνησα και στο κανάλι OPEN.

Η χορηγία του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ Γιώργου Βάλλη στον Πρωταθλητή Ελλάδας στα 400μ. εμπόδια Δημήτρη Λεβαντίνο

Σε συνέχεια της συνεργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών με τον πρωταθλητή Ελλάδας στα 400μ. με εμπόδια των ανδρών Δημήτρη Λεβαντίνο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντρών που διεξάγεται στην Ρώμη, 7-12 Ιουνίου. 

Θα παρακολουθήσουμε ελληνικές συμμετοχές που έλειπαν πολλά χρόνια από την συγκεκριμένη σκηνή και ίσως είχαν ξεχαστεί καθώς η τελευταία εμφάνιση της Ελλάδας ήταν το 2012.Οι προκριματικοί αγώνες διεξάγονται την Κυριακή στις 14:20 ώρα Ελλάδος στην ΕΡΤ2 με live μετάδοση. Και οι ημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν την Δευτέρα στις 13:40 πάλι από την ΕΡΤ2. Ο αθλητής μας έχει την 28η επίδοση από τους 36 αγωνιζόμενους κι εμείς του ευχόμαστε ολόψυχα να φτάσει στην κορυφή πραγματοποιώντας τους στόχους του και κάνοντας περήφανους όλους τους ΄Έλληνες.

Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών είναι πάντα δίπλα στους αθλητές προάγοντας την άμιλλα και το αθλητικό πνεύμα.

Γιώργος Βάλλης: «Μέχρι στιγμής ο τουρισμός παρουσιάζει μείωση στις κρατήσεις»

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια με τριετή αναστολή

Her News

Πλεύρης: “Μόνο στα εισπνεόμενα οι ελλείψεις. Δεν τρομάζει η παραλλαγή «Κράκεν»”

Her News

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου

HerNews ka