HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: «Ο συνολικός αριθμός των θαλαμηγών στη χώρα μας είναι μεγαλύτερος από 5.000»

 Συνέντευξη παραχώρησε την Παρασκευή 17 Μαΐου ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, cpt. Γιώργος Βάλλης στο Blue Sky TV και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή με θέμα το yachting στην Ελλάδα.
Αρχικά, συζητήθηκε η μείωση της τάξεως 25% στη ζήτηση και τις κρατήσεις θαλαμηγών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής ενόψει της θερινής περιόδου. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως στα σκάφη 20-40 μέτρων, που είναι και η πλειοψηφία όσων διαθέτουμε στην Ελλάδα. Έπειτα, επισημάνθηκε ότι το 70-80% του ελληνικού yachting και του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού στηρίζεται σε Αμερικανούς επισκέπτες και το υπόλοιπο 20-30% σε Ευρωπαίους και σε επισκέπτες από χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Επομένως, η μείωση των κρατήσεων θεωρείται δικαιολογημένη, λόγω των επερχόμενων εκλογών στην Αμερική. Η ελληνική κρουαζιέρα συνεισφέρει το 1,5% του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία. Οι Έλληνες πολίτες δεν επιλέγουν μεγάλες θαλαμηγούς για τις διακοπές τους, αλλά ιστιοφόρα και καταμαράν που μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά» δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης.
Και πρόσθεσε: «Η πλειοψηφία των θαλαμηγών στην Ελλάδα έχουν μήκος 20-35 μέτρα, ακολουθούν αυτές των 40-60 μέτρων, ενώ μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα λεγόμενα mega yachts με μέλος  70-100 μέτρα. Ο συνολικός αριθμός των θαλαμηγών στη χώρα μας είναι μεγαλύτερος από 5000. Οι τιμές των κρατήσεων καθορίζονται από το μήκος, τη χρονολογία του σκάφους και τις παροχές του».
Η Ελλάδα υπερτερεί σε σχέση με άλλες χώρες στην ποιότητα των πληρωμάτων, την ομορφιά των νησιών, τη γαστρονομία, αλλά υστερεί στις υποδομές, μαρίνες και λιμάνια, σε σχέση με το εξωτερικό. Ωστόσο, επισημάνθηκε από τον κ. Βάλλη η δημιουργία της νέας Μαρίνας στη Βουλιαγμένη και η ελπίδα του για δημιουργία περισσοτέρων.
Τα νησιά που προτιμούν οι τουρίστες που διαλέγουν θαλαμηγούς για τις διακοπές τους είναι τα κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων, τα νησιά του Αργοσαρωνικου, Ύδρα και Σπέτσες, τα νησιά των Σποράδων, Σκόπελος και Αλόννησος, η Χαλκιδική και τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδερος.
Για ένα νέο άνθρωπο που επιθυμεί εργασία στο χώρο του yachting, ο κ. Βάλλης διατύπωσε μεν τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά εστίασε στα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν σε σχέση με την εργασία στη στεριά. Φυσικά, φανέρωσε το ρόλο της Ένωσης μας, που προσπαθεί διαρκώς να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας για τους ενδιαφερόμενους νέους ναυτικούς, καθοδηγώντας τους λεπτομερώς για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Χορηγία της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ  στον Πρωταθλητή Ελλάδας στα 400μ. εμπόδια Δημήτρη Λεβαντίνο

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών με τον πρωταθλητή Ελλάδας στα 400μ. με εμπόδια των ανδρών Δημήτρη Λεβαντίνο. Ο πρόεδρος της Ένωσης cpt. Γιώργος Βάλλης με σημαντική πρωτοβουλία ενόψει της γεμάτης αγωνιστικής περιόδου που ακολουθεί στον κλασσικό αθλητισμό, προσέφερε χορηγία σε ανερχόμενους και ταλαντούχους Έλληνες αθλητές.Ο Δημήτρης Λεβαντίνος ήδη έδειξε την αγωνιστικότητα του και τη σημαντική πρόοδό του, καθώς την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 50.95 σε διεθνές meeting στην πόλη Ζανκτ Πέλτεν της Αυστρίας, κατακτώντας την τέταρτη θέση στο σύνολο των αθλητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωταθλητής μας το Σάββατο 25 Μαΐου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που θα λάβει χώρα στη Σμύρνη.

Εμείς από την πλευρά μας του ευχόμαστε καλή συνέχεια στους αγώνες του, με ακόμα καλύτερες επιδόσεις, πετυχαίνοντας όλους τους στόχους του.Συνάντηση του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC. Cpt. Γιώργου Βάλλη με την Βασιλική Πολύζου, Υποψήφια Ευρωβουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας

Συνάντηση με την κα Βασιλική Πολύζου, Υποψήφια Ευρωβουλεύτρια της Πλεύσης Ελευθερίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης. Η συζήτηση τους περιλάμβανε τα προβλήματα του yachting στην Ελλάδα.

Αρχικά, συζητήθηκε η μείωση της τάξεως του 25% στη ζήτηση και τις κρατήσεις θαλαμηγών ενόψει της θερινής περιόδου, γεγονός που είναι επακόλουθο των πολέμων σε Ρωσία και Μέση Ανατολή, καθώς και των επερχόμενων εκλογών στην Αμερική. Έπειτα ο κ. Γιώργος Βάλλης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του όσον αφορά τη μη ανταπόκριση στις προσπάθειες του για τη στήριξη του κλάδου. Η ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στις ναυλώσεις των σκαφών, θα συντελέσει στον ανταγωνισμό στις τιμές που προσφέρουμε συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες.

Παράλληλα, υπάρχει στασιμότητα στις επανειλημμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται τους τελευταίους 8 μήνες για τη διευθέτηση των αιτημάτων της Ένωσης. Ο κ. Βάλλης στάθηκε στη συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει με την κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι γυναίκες ναυτικοί έχουν τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές στο ΝΑΤ σε σχέση με τις υπόλοιπες εργαζόμενες και παρ’ όλα αυτά το επίδομα μητρότητας που λαμβάνουν έχει διάρκεια 6 μήνες αντί για 9 που λαμβάνουν οι γυναίκες εργαζόμενες άλλων ταμείων. Ωστόσο , ο Πρόεδρος της Ένωσης πιστεύει στην έμπρακτη ευαισθησία της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα για την αντιμετώπιση της παραπάνω αδικίας.

Εν συνεχεία, έγινε αναφορά στην πρωτοβουλία του να γίνει η Ελλάδα η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που θα διαθέτει τηλεϊατρική στα σκάφη με την ύπαρξη απινιδωτή και τηλεκαρδιογράφου. Η αντιμετώπιση καρδιακών επεισοδίων και επειγόντων περιστατικών εν πλω συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποτελεί πρωταρχική ανάγκη και υποχρέωση. Η ιδέα μας φάνηκε ενδιαφέρουσα στα Υπουργεία Υγείας και Ναυτιλίας που παρουσιάστηκε και αναμένουμε την υλοποίηση της ενέργειας.

Η κα Πολύζου ευχαρίστησε τον κ. Βάλλη για τη χρήσιμη κουβέντα και υποσχέθηκε να βοηθήσει από την πλευρά της όσο μπορεί στην πρόοδο του yachting στην Ελλάδα.

Γιώργος Βάλλης: Αποκάλυψε το προφίλ των vip επισκεπτών που επιλέγουν το yachting (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών στον Μπαμπη Αναγνωστόπουλο – Καταπέλτης η εισαγγελέας

Her News

Απεργούν μέχρι & την Πέμπτη τα ταξί – Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

HerNews ka

Σπύρος Φωκάς: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή – Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

HerNews ka