HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: «Οι τουρίστες νιώθουν φοβία και αναστάτωση και δεν κάνουν κρατήσεις στη χώρα μας»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, ήταν καλεσμένος στις 28.5.2024, στο κανάλι Αρτ tv, στην εκπομπή της κα Παραδείση Σοφία, ‘’Εκρηκτικό Δελτίο’’.

Αρχικά μίλησε για την φετινή τουριστική περίοδο χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένα σαν μια ‘’όχι καλή σεζόν’’ λόγω του ότι υπάρχει 20-25% μείωση κρατήσεων σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Ο πόλεμος που συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή αλλά και οι εκλογές που πλησιάζουν είναι οι βασικοί λόγοι αυτής της μείωσης.«Οι υποψήφιοι τουρίστες νιώθουν φοβία και αναστάτωση και δεν κάνουν κρατήσεις στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα πρακτορεία», όπως δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης.

Σε ότι έχει να κάνει με τον εσωτερικό τουρισμό συμφώνησε ότι οι διακοπές σε θαλαμηγό είναι ένα ακριβό χόμπι αλλά για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα είναι μια πολύ καλή και συμφέρουσα επιλογή.Ωστόσο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συζήτησης στράφηκε στο θέμα της ιατρικής ασφάλειας εν πλω με σκοπό την κάλυψη ανάγκης εκσυνχρονισμού ιατρικής υποστήριξης των σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο ο Cpt. Γιώργος Βάλλης έχει ήδη προτείνει τον εφοδιασμό των σκαφών με τηλεκαρδιογράφο και απινιδωτή και την εγκατάσταση μιας εφαρμογής για την πραγματοποίηση της λεγόμενης ‘’Τηλεϊατρικής’’.

Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει ασφάλεια στους επιβάτες των σκαφών αλλά και των πλοίων που ταξιδεύουν κοντά σε ακριτικά νησιά όπως και στους κατοίκους τους σώζοντας ζωές και μειώνοντας έτσι την άσκοπη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Επίσης με αφορμή το πρόσφατο ναυτικό ατύχημα στις Σπέτσες και στη Μαρίνα Φλοίσβου, ο Γιώργος Βάλλης έδωσε έμφαση στους εντατικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται σε όσους κατέχουν διπλώματα και πιστοποιήσεις, αλλά και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών που βλάπτουν τον εγχώριο αλλά και τον εξωτερικό τουρισμό.

Ο Γιώργος Βάλλης στο Blue Sky

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, σήμερα 30.5.2024, ήταν καλεσμένος στο κανάλι Blue Sky TV και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, στην εκπομπή ‘’Ραντεβού με τη Επικαιρότητα’’.

Αφορμή της συζήτησης ήταν το πρόσφατο ναυτικό ατύχημα στη Μαρίνα Φλοίσβου, δεύτερο στη σειρά μετά από αυτό στις Σπέτσες. Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης ανέφερε ότι οι γνώμες διίστανται για τα αίτια της πρόσκρουσης. Επικρατέστερες είναι ίσως η χρήση αλκοόλ, οι λάθος χειρισμοί ή κόλλημα στα χειριστήρια ενώ η ταχύτητα φαίνεται ότι έρχεται με φορά σταθερά και συνεχίζει και μετά την σύγκρουση.Η σύγκρουση ήταν ανάμεσα σε 2 σκάφη το ένα ιδιωτικό και το άλλο επαγγελματικό 50μ και 60μ αντίστοιχα. Αναφέρει ακόμα ότι το χτύπημα ήταν δυνατό και οι ζημιές τεράστιες και για τις 2 θαλαμηγούς και την ιδιωτική και την επαγγελματική.
Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν είναι Έλληνας η ξένος ο καπετάνιος καθώς κ για τους ιδιοκτήτες δεν είναι ακόμα διασαφηνισμένο αν είναι ξένοι ή Έλληνες.
Όλα ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές να βγάλουν τα ακριβή αιτία κ αποτελέσματα τους ναυτικού αυτού ατυχήματος.

Κλείνει λέγοντας ότι τέτοια περιστατικά δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις για όλους, επιβάτες, πληρώματα και ιδιοκτήτες αλλά επίσης αποτελούν δυσφήμιση για τον τουρισμό και έχουν άσχημο αντίχτυπο. 

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

Γιώργος Βάλλης – Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Δωρεά συσκευών επείγουσας τηλε-καρδιολογίας & πλωτό λιμενικού σώματος σε ακριτικά νησιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βούλα: Αυτοκίνητο παρέσυρε 15χρονη – Με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση η μαθήτρια

Her News

Που θα είναι κλειστά αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία στην Αττική

Her News

Υποχρεωτική αλλαγή ταυτότητας για όλους το 2026

HerNews ka