HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε για την άνοδο του τουρισμού το Πάσχα – Τι να περιμένουμε το καλοκαίρι

Το Μεγάλο Σάββατο 4.5.2024 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή 98.9 TALK RADIO και στη δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου.

Συζήτησε για το ατυχές συμβάν που έγινε στο νησί των Σπετσών. Ένα σκάφος ελληνικής σημαίας 30μ. που βρισκόταν στο λιμάνι, λόγω θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στη περιοχή μαζί με λάθος χειρισμούς έφεραν το αποτέλεσμα να προσαράξει στο νέο λιμάνι του νησιού. Χρειάστηκε να έρθει ρυμουλκό για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να γυρίσει με ασφάλεια στην Αθήνα, όταν θα έπεφτε αέρας.

Στη συνέχεια μίλησε για το ελληνικό yachting. «Οι πόλεμοι στις Ανατολικές χώρες, οι εκλογές της Αμερικής όπως και η ακρίβεια που υπάρχει αποφέρουν μια σημαντική μείωση των κρατήσεων αλλά και της ζήτησης μέχρι στιγμής συγκριτικά με τη περσινή σεζόν», όπως δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης.

Και πρόσεθσε: «Το ελληνικό yachting είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την οικονομία της χώρας μας και θα πρέπει το κράτος με καμπάνιες, διαφήμιση του τουρισμού αλλά και οικονομικά πακέτα να βοηθήσουν στην άνοδο του τομέα».

Αναφορά έγινε και στις επαγγελματικές και οικονομικές ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος καθώς και την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών στους νέους για τα πρώτα τους βήματα και για ένα σταθερό ξεκίνημα στον χώρο των πολυτελών θαλαμηγών.

Δείτε όσα δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης εδώ:

Όσα δήλωσε στο Kontra News για το Ελληνικό yachting

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γίωργος Βάλλης μίλησε μέσω skype τη Κυριακή 5 Μαΐου στο κεντρικό δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ NEWS  με τον Κώστα Μαραβελίδη για τον ελληνικό yachting.

Στοιχεία δείχνουν πως το φετινό Πάσχα είχε άνοδο του τουρισμού σε σχέση με πέρυσι. Το ίδιο μπορούμε να περιμένουμε και για τη καλοκαιρινή σεζόν. Ο Πρόεδρος αναφέρει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό yachting και φέτος λόγω πολέμων στις Ανατολικές χώρες και τις εκλογές της Αμερικής διότι η συγκεκριμένη πελατεία προέρχεται από εκεί και δεν αναπληρώνεται εύκολα.

«Ο συγκεκριμένος τομέας είναι αρκετά εξειδικευμένος και αναφέρεται περισσότερο στον VIP τουρισμό. Η χώρα μας οικονομικά βασίζεται πολύ στο ελληνικό yachting γιατί αποφέρει αρκετά χρήματα στα νησιά, θρέφει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης.

Κλείνοντας, ο κύριος Βάλλης αναφέρει ότι «στόχος μας για φέτος να βοηθήσουμε να αυξηθεί η ζήτηση έστω και τελευταία στιγμή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανεργία στους εργαζόμενους του κλάδου μας».

Ακόμη ο Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο star channel για τη ρυμούλκηση της θαλαμηγού στις Σπέτσες. Τη Κυριακή του Πάσχα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανέλκυση του σκάφους από το λιμάνι των Σπετσών. Το Μ. Σάββατο το πρωί η πολυτελής θαλαμηγός 30Μ. έκανε απόπλου. «Τα σενάρια για το ατυχές συμβάν ήταν είτε από λάθος χειρισμούς του καπετάνιου είτε ότι έπαθε black out, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη προβλήτα λόγων δύσκολων καιρικών συνθηκών», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.

Χρειάστηκαν δύο ρυμουλκά για να τα συγκρατήσουν μέχρι να το σηκώσει ο γερανός. Τοποθετήθηκαν θαλάσσια φράγματα για την αποφυγή πιθανής ρύπανσης αν και είχαν αντλήσει από πριν τα καύσιμα από το σκάφος. Η διαδικασία κράτησε τουλάχιστον πέντε ώρες. Οι δημοτικές αρχές μαζί με το λιμεναρχείο συνεργάστηκαν άριστα ώστε όλα να κυλίσουν ομαλά και τη Δευτέρα το σκάφος να μεταφερθεί στο ναυπηγείο του Πειραιά για επισκευή.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο:

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μύκονος: Αυτή είναι η αιθέρια ύπαρξη δίπλα στον Έλον Μάσκ

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσα δήλωσε για τη Θεσσαλία & την ακρίβεια

HerNews ka

Πάτρα: Ο εισαγγελέας καλεί Ρούλα και Δήμητρα Πισπιρίγκου – «Έρχονται» και νέες διώξεις

Her News