HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε για την πυρκαγιά στην Ύδρα – Τι του είπε ο καπετάνιος της θαλαμηγού

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, στο ρεπορταζ που έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος για την αυτοψία στη φωτιά την οποία παρουσίασαν αποσπασματικά και στο δελτίο ειδήσεων στο κανάλι STAR που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης.

Μίλησε για την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 11:00 στο δυτικό τμήμα της Ύδρας μεταξύ των δύο πιο γνωστών παραλιών του νησιού Αγίου Νικολάου και Μπίστι. «Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από βεγγαλικά που πέταξαν από θαλαμηγό επισκέπτες».

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον καπετάνιο της θαλαμηγού και ο ίδιος τον διαβεβαίωσε ότι από το δικό του σκάφος δεν πέταξαν βεγγαλικά, όμως δίπλα τους υπήρχε ένα άλλο σκάφος με ένα φουσκωτό. Όταν ο ίδιος είδε τη φωτιά ειδοποίησε την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό και μετά αναχώρησε από το σημείο. Το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά λόγω μορφολογίας εδάφους δεν φαίνεται από τον οικισμό.

Οι κάτοικοι από τις Σπέτσες που βρίσκεται ακριβώς απέναντι βλέποντας τις φλόγες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Να σημειωθεί ότι στο νησί δεν υπάρχει πυροσβεστικός σταθμός παρά μόνο εθελοντές πυροσβέστες η δράση των οποίων μαζί με τον καιρό βοήθησαν να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και να σωθεί ένα πανέμορφο Πευκοδάσος που υπάρχει στην Αρχόντισσα του Σαρωνικού όπως χαρακτηριστικά ονομάζουν την Ύδρα. «Τον λόγο τώρα έχει πια η δικαιοσύνη για να αποφασίσει για την ανθρώπινη ανευθυνότητα και αμέλεια», τόνισε ο Πρόεδρος.

Ο Γιώργος Βάλλης στην εκπομπή «Καλημέρα»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, στις 23.6.2024, ήταν καλεσμένος στο κανάλι ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Καλημέρα» του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου, η οποία παρουσιάστηκε αποσπασματικά και στην εκπομπή Δεκατιανοί με τους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη.

Το θέμα συζήτησης ήταν το συμβάν με τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο το βράδυ λίγο μετά τις 11:00 στο νησί της Ύδρας.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης αναφέρει ότι είχε μιλήσει με τον Καπετάνιο της Θαλαμηγού ΄΄ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ΄΄, ένα σκάφος 60μ επαγγελματικό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν πέταξε φωτοβολίδες και ότι μόλις αντελήφθη τη φωτιά ενημέρωσε την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, το Λιμενικό και μετά αναχώρησε. Στο σκάφος επέβαιναν 17 επιβάτες από το Καζακστάν. Από την άλλη πλευρά, συνελήφθησαν στην Βουλιαγμένη ο Καπετάνιος της θαλαμηγού και τα 13 μέλη του πληρώματος όλοι Έλληνες, γεγονός που δημιουργεί διχογνωμία για το ποιος τελικά είναι ο υπεύθυνος αυτής της καταστροφής.«Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ντοκουμέντα οπτικοακουστικά για τις κινήσεις της θαλαμηγού από ένα πλωτό φουσκωτό που βρισκόταν πολύ κοντά της και το οποίο έκανε την καταγγελία. Όμως σύμφωνα με ελέγχους που έγιναν στο σκάφος δεν έλειπε κάτι από τις ναυτικές φωτοβολίδες που υποχρεωτικά υπάρχουν μέσα στα σκάφη», τόνισε ο Πρόεδρος.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης σημειώνει ότι στα 15 χρόνια της καριέρας του δεν έχει συναντήσει τέτοιο συμβάν συμπληρώνοντας ότι δυσκολεύεται να πιστέψει ότι συνάδελφός του έκανε μια τέτοια αποτρόπαια πράξη. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει πρωτόκολλο για το τι πρέπει να κάνει ο καπετάνιος σε τέτοιες περιπτώσεις, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει κάθε κίνηση πληρώματος και επιβατών μέσα στο σκάφος. 

Οι δηλώσεις στο Alpha Talk Radio

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης,  ήταν καλεσμένος στις 23.6.2024, στη ραδιοφωνική εκπομπή της δημοσιογράφου Έλλης Σπυροπούλου στο ALPHA TALK RADIO 989.

To θέμα συζήτησης ήταν η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο το βράδυ λίγο μετά τις 11:00 στην Ύδρα.

Στα Parapolitika 90,1 και στην Ανδριάνα Ζαρακέλη

Ο Γιώργος Βάλλης, μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή της δημοσιογράφου Ανδριάνας Ζαρακέλη στα Παραπολιτικά 90,1.

Αρχικά ανέφερε εναλλακτικούς προορισμούς και λιγότερο αναγνωρίσιμα νησιά από τον κόσμο. Χαρακτηριστικά μίλησε για τη Μόνη απέναντι από την Αίγινα, τη Δορούσα απέναντι από το Αγκίστρι, τη Δοκό απέναντι από την Ύδρα, τη Ζωγεριά απέναντι από τις Σπέτσες, νησάκια του Αργοσαρωνικού. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το Ιόνιο για την Άτοπο, το Αρκούδι, τον Κάλαμο και τον Καστό. Μέρη όπου μπορούμε να συναντήσουμε ελάφια, παγώνια, να θαυμάσουμε τη φύση και να κολυμπήσουμε σε κρυστάλλινα νερά. Τόπους αληθινά μαγευτικούς.

Σημείωσε ότι οι πιο συνηθισμένοι προορισμοί είναι ο Αργοσαρωνικός, η Πελοπόννησος μέρη που δεν επηρεάζονται σημαντικά από τον καιρό και στη συνέχεια το Ιόνιο, ο Ισθμός Κορίνθου, οι Κυκλάδες, η οι Βόρεια Ελλάδα και Σποράδες.

Σχολίασε για τον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό ότι φέτος υπάρχει μείωση 20-25% των κρατήσεων από πέρσι λόγω των εκλογών στην Ευρώπη και στην Αμερική αλλά και λόγω των πολέμων.

Τόνισε ότι ο κλάδος της Ναυτιλίας θα μπορούσε να είναι σε ένα πολύ διαφορετικό επίπεδο αφού έχουμε πολύ καλούς ναυτικούς, πολλά όμορφα νησιά αλλά στερούμαστε σε υπηρεσίες και εγκαταστάσεις. Σημείωσε την σπουδαία πρόταση που έχει κάνει ο ίδιος και η Ένωση Πληρωμάτων για την ένταξη της τηλεϊατρικής σε σκάφη και πλοία. 

Ο Γιώργος Βάλλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στη δημοσιογράφο Ρίτσα Μπιζόγλη για την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο δυτικό τμήμα της Ύδρας.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης σημειώνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και παράνομο να γίνει χρήση πυροτεχνημάτων σε σκάφος αν δεν έχει δώσει άδεια ο καπετάνιος ή το Λιμενικό. 

Στο δελτίο ειδήσεων του OPEN

Γιώργος Βάλλης: Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη – Η συγκίνηση για το παιδί & την σύζυγό του

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

ΔΥΠΑ: Από 31/10 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

Her News

Κακοκαιρία Daniel: Απέραντο νεκροταφείο ζώων η Θεσσαλία

HerNews ka

Έγκλημα στην Καβάλα: Κανείς στην κηδεία του 56χρόνου – Δεν πήγε ούτε ο πατέρας του

Her News