HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Όσα δήλωσε για το ναυτικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια της ναυτικής εκδήλωσης Aegean 600

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στον τύπο για το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (8/7) σε ιστιοφόρο ισπανικής σημαίας και πλήρωμα 9 ατόμων, στα ανοιχτά της Κάσου, κατά τη διάρκεια της ναυτικής εκδήλωσης Aegean 600.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ιστιοφόρο ξεκίνησε από το Σούνιο για να κάνει ένα ταξίδι 600 μιλίων στο Αιγαίο. Μέλος του πληρώματος, μια 40χρονη αθλήτρια, καθώς πήγε να ανοίξει το πανί, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να την παρασύρει το ποδάρι του ιστιοπλοϊκού και να την σκοτώσει.Κάρπαθος: Αυτή είναι η 40χρονη Γαλλίδα που σκοτώθηκε στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600 | ΣΚΑΪΗ 40χρονη Γαλλίδα, δεν είχε τις αισθήσεις της. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Το σκάφος δεσμεύτηκε στην Κάσο με απαγόρευση απόπλου, ενώ κρατείται και ο πλοίαρχος μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διαδικασία και η ανάκριση του πληρώματος.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης σημειώνει ότι το δυστύχημα λογικά έγινε λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι δεμένη πάνω στο σκάφος για τυχόν ατύχημα. «Σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες μελτεμιών όλα τα πληρώματα και οι ιδιοκτήτες δεν πρέπει να ρισκάρουν και να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας σεβόμενοι πάντα τη θάλασσα και τους κανόνες που τη διέπουν», τόνισε ο Γιώργος Βάλλης.

Συμπεραίνει ότι φέτος βλέπουμε πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα στη θάλασσα και είμαστε μόλις στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, στη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο REAL VOICE FM και στη δημοσιογράφο Νατάσα Ράγιου.

Ο Γιώργος Βάλλης στην ΕΡΤ1

Όσα δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Σκαφών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, μίλησε στο STAR NEWS 

Η στήριξη του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC cpt. Γιώργου Βάλλη στον Έλληνα Πανελληνιονίκη Δημήτρη Λεβαντινό

Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών για ακόμη μια φορά δίπλα στους αθλητές μας. Θερμά συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωταθλητή στα 400μ. με εμπόδια των ανδρών, Δημήτρη Λεβαντίνο με χρόνο 51,29’’.

Ικανοποιημένος για τη κούρσα εκφράζει ότι είναι ο Έλληνας αθλητής παρόλο το τραυματισμό που είχε τη προηγούμενη εβδομάδα και ήταν αμφίρροπο αν θα είχε τελικά συμμετοχή.

Συγκινημένος μίλησε στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 για τη συνεχόμενη στήριξη που είχε όλον αυτό το καιρό από την οικογένεια του και τους ανθρώπους που έχει δίπλα του όπως τον πρόεδρό μας cpt. Γιώργο Βάλλη, τον κύριο Μαρτίνο, τον Παναθηναϊκό και τους προπονητές του.
Ο Δημήτρης Λεβαντίνος θα λάβει συμμετοχή στους αγώνες που θα διεξαχθούν στη Πράγα 13/7 και στη Γένοβα 17/7. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και να συνεχίζει να κάνει περήφανη την Ελλάδα.

Γιώργος Βάλλης: Η επιστολή του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ στο Λιμεναρχείο της Βουλιαγμένης

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εκλογές 2023 – Δεν έδωσαν στον Δημήτρη Κουτσούμπα ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ: «Τέτοια λάθη σε εμένα θα γίνουν viral»

Her News b

Αγοράκι το πρώτο μωρό του 2023 – Γεννήθηκε στην Kρήτη

Her News

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Μαχαίρωσαν και λήστεψαν 18χρονο – Συνελήφθη 17χρονος

Her News