HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης – Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Δωρεά συσκευών επείγουσας τηλε-καρδιολογίας & πλωτό λιμενικού σώματος σε ακριτικά νησιά

Ύστερα από την επιστολή της 6/2/2024 σχετικά με την εφαρμογή τηλεϊατρικής στα σκάφη αναψυχής, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ cpt. Γιώργος Βάλλης, επανέρχεται με νεότερες εξελίξεις σχετικά με το θέμα.

Τονίζει την αναγκαιότητα ιατρικής υποστήριξης στα σκάφη αναψυχής, όπως οι εφαρμογή τηλεϊατρικής, παροχές που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στην ποντοπόρο ναυτιλία, αλλά ακόμα και για οποιοδήποτε ακριτικό νησί με 1 κάτοικο.

«Είναι πολύ σημαντική η έμπρακτη συμβολή μας στο σχετικό εγχείρημα πιλοτικά.
Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών στέκεται ενωτικά δίπλα στα μέλη της και επιδιώκει μέσα από κάθε πρωτοβουλία να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους. Εν όψει και της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, που μόλις ξεκινάει, θεωρούμε πολύ σημαντική την εκ μέρους σας αποδοχή της πρότασης μας», δηλώνει σχετικό δελτίο τύπου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.Η επιστολή του Γιώργου Βάλλη στο Υπουργείο Ναυτιλίας 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Σε συνέχεια της από 6/2/2024 επιστολής μας, επανερχόμαστε με την παρούσα, για να σας ενημερώσουμε για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με το θέμα που είχαμε συζητήσει σχετικά με την εφαρμογή τηλεϊατρικής στα
σκάφη αναψυχής. Στις 6 Φεβρουαρίου 2024 η ΠΕΠΙΕΘ αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού παροχών που αφορούν στην ιατρική υποστήριξη των σκαφών αναψυχής, όπως η εφαρμογή τηλεϊατρικής, τουλάχιστον για την αντιμετώπιση
των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών, ώστε να υπάρχει υποχρεωτικά ένας τηλε-καρδιογράφος και ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής σε συνδυασμό με ενεργή σύμβαση με εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες επείγουσας τηλε-καρδιολογίας όλο το 24ωρο. Οι παροχές αυτές υπάρχουν ήδη στην ποντοπόρο ναυτιλία και επιζητούμε να εισαχθούν και στα σκάφη αναψυχής για τον VIP τουρισμό.

Στο διάστημα που πέρασε και μετά από στενή συνεργασία της Ένωσης τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες των 2 Υπουργείων όσο και με συνεργάτες μας στο χώρο της Επείγουσας Τηλεϊατρικής έχουμε καταφέρει να ετοιμάσουμε μια πλήρη πρόταση για την εφαρμογή του προγράμματος «Τηλεϊατρική Εν Πλώ». Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την Ένωσή μας να οργανώσουμε από κοινού μια εκδήλωση, παρουσία τόσο της Φυσικής Ηγεσίας, όσο και των Αρμόδιων Υπηρεσιακών Παραγόντων και των 2 Υπουργείων, όπου θα αναπτύξουμε το θέμα σφαιρικά και θα παρουσιάσουμε και τις νεότερες εξελίξεις, τόσο σε επίπεδο προτεινόμενης νομοθετικής παρέμβασης, όσο και την πρόταση που έχουμε άλλωστε ήδη υιοθετήσει ως ΠΕΠΙΕΘ. Η αποδοχή της πρότασής μας εκ μέρους του Υπουργείου θα θέλαμε να συνδυαστεί επίσης με την πρόθεση της Ένωσης και εμού προσωπικά να συμβάλουμε έμπρακτα στο σχετικό εγχείρημα, πιλοτικά, με την δωρεάν παραχώρηση 1 έως 2 συσκευών επείγουσας τηλε-καρδιολογίας, μαζί με την ενεργή σύμβαση με εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες επείγουσας τηλε-καρδιολογίας όλο το 24ωρο για 1 χρόνο, για οποιοδήποτε ακριτικό νησί με 1 κάτοικο.

Επίσης θα θέλαμε να παραχωρήσουμε πιλοτικά και 1 συσκευή επείγουσας τηλε-καρδιολογίας, μαζί με την ενεργή σύμβαση με εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες επείγουσας τηλε-καρδιολογίας όλο το 24ωρο για 1 χρόνο, για πλωτό σκάφος του Λιμενικού που επιχειρεί στα Δωδεκάνησα, για την κάλυψη τόσο των πληρωμάτων του ΛΣ, όσο και των ατόμων που καθημερινά περισυνελλέγονται. Οι παραπάνω προτεινόμενες παροχές υπάρχουν ήδη στην ποντοπόρο ναυτιλία και επιζητούμε να εισαχθούν και στα σκάφη αναψυχής για τον VIP τουρισμό. Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών στέκεται ενωτικά δίπλα στα μέλη της και επιδιώκει μέσα από κάθε πρωτοβουλία να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους. Εν όψει και της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, που μόλις ξεκινάει, θεωρούμε πολύ σημαντική την εκ μέρους σας αποδοχή της πρότασης μας».

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

Γιώργος Βάλλης: Η σημαντική προσφορά του σε παιδιά που πήραν μέρος σε αγώνα ποδοσφαίρου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στις 21 Δεκεμβρίου το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα λάβουν 1.600 ευρώ

Her News

Δακτύλιος: Πότε επιστρέφει – Ποιοι εξαιρούνται

Her News

Γιώργος Βάλλης: Εξηγεί τον λόγο που οι κρουαζιέρες με ιστιοπλοϊκό είναι πιο προσιτές

HerNews ka