HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη – Η συγκίνηση για το παιδί & την σύζυγό του

Η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργο Βάλλη και να μιλήσουν εφ’ όλης της ύλης για την διαδρομή του από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα.

Ο Cpt. Γιώργος Βάλλης γεννήθηκε στον Πειραιά, μεγάλωσε όμως στη Νάξο. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής και η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Σχολείο πήγε στη Νάξο. Τα πρώτα του ερεθίσματα είχαν να κάνουν με τη θάλασσα, την παραλία και θαλάσσια σπορ. Μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο με το οποίο ασχολήθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο και από το οποίο έχει πολλές διακρίσεις. Όμως κυρίως για οικονομικούς λόγους επέλεξε να ασχοληθεί με την Ναυτιλία. Έκανε σπουδές στην Κρήτη στα Χανιά στη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και μετά ήρθε στην Αθήνα και ξεκίνησε να δουλεύει στα Κότερα.

Ο αθλητισμός του δίδαξε αξίες και μια στάση ζωής μακριά από εξαρτήσεις και κακές συνήθειες. Μέντορα δεν είχε αλλά είχε μεγάλη στήριξη και αγάπη από τον πατέρα του και τη μητέρα του. Στην παιδική του ηλικία ήταν δύσκολο παιδί καθώς δεν μπορούσε εύκολα να αποδεχτεί τις άσχημες συμπεριφορές και την έλλειψη σεβασμού κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με όσα είχε διδαχθεί από την οικογένειά του.

Μέσα από τις σπουδές του έμαθε να σέβεται τη θάλασσα, να έχει πίστη στο Θεό και στον Άγιο Νικόλαο, να μην παίρνει ρίσκο με τα φυσικά και καιρικά φαινόμενα, την ανθρώπινη ζωή και την ξένη περιουσία. Έχει ζήσει πολλά περιστατικά από 21 χρονών στη θάλασσα. Χαρακτηριστικά αναφέρει δύο περιστατικά από την προσωπική του εμπειρία . Ένα βράδυ σε μια απόμερη παραλία, οι άγκυρες του σκάφους είχαν μπερδευτεί και δεν γινόταν να ξεμπλεχθούν με ανθρώπινη παρέμβαση. Τότε από το πουθενά ήρθε ένα καΐκι να αγκυροβολήσει στον κόλπο, οι άνθρωποι που επέβαιναν βρέθηκαν γνωστοί από το νησί και με κάποια ειδικά εργαλεία “ειδικά κρενάκια” τους βοήθησαν να φύγουν. Το δεύτερο περιστατικό τον βρίσκει μεσοπέλαγα ένα βράδυ μέσα σε μια βάρκα και από εκεί που δεν φαινόταν να περνάει κανείς ξαφνικά φάνηκε ένα φουσκωτό που του πρόσφερε βοήθεια.

Μιλώντας για το επάγγελμα του το χαρακτηρίζει δύσκολο επάγγελμα με μεγάλο ρίσκο που χρειάζεται την προστασία από μεγαλύτερες δυνάμεις από τις ανθρώπινες και αυτές έρχονται από την πίστη μας στο Θεό. Για τα νέα παιδιά συστήνει το επάγγελμα του ναυτικού το οποίο έχει πολύ καλύτερες απολαβές από ένα επάγγελμα στη στεριά γνωρίζοντας πάντα τις δυσκολίες του. Δεν θα πρέπει να συμβιβάζονται και να βάζουν στόχους.

Η Ναυτιλία στην Ελλάδα έχει μεγάλες ελλείψεις και υπάρχει η ανάγκη κόσμου που να μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες.
Ο κλάδος βρίσκεται σε μια εξέλιξη όμως την συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάρχει μια στασιμότητα λόγω των πολέμων που μαίνονται.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πως συνδυάζει την οικογένεια και τη δουλειά χαμογελώντας απάντησε ότι είναι πολύ δύσκολο και χρειάζεται υπομονή και από τις δύο πλευρές. Για εκείνον η οικογένεια είναι οι αφανείς ήρωες από τους οποίους αντλεί τη δύναμή του, είναι αγάπη, χαρά και δεν αντικαθίστανται με τίποτα στον κόσμο. Συγκινείται όταν μιλάει για το 3 ετών παιδί του και τη γυναίκα του που θυσιάζει κάποιους δικούς της τομείς για να μπορεί εκείνος να κάνει αυτό το επάγγελμα.

Για εκείνον είπε χαρακτηριστικά η οικογένεια είναι το αδύνατό του σημείο και πάντα όταν μιλάει για τους δικούς του ανθρώπους φορτίζεται συναισθηματικά. Όσο δυναμικός και να είναι πάντα λυγίζει όταν ο μικρός επικοινωνεί μαζί του στο τηλέφωνο και κλαίει επειδή του λείπει. Με αυτή την δουλειά για να προσφέρει στους δικούς του τα πάντα για να περνάνε καλά, θυσιάζει πράγματα που δεν αναπληρώνονται όπως οι στιγμές μαζί τους και οι καλοκαιρινές διακοπές που έχει να κάνει εδώ και 15 χρόνια. Έχει πάντα στο μυαλό και στην καρδιά του τα παιδικά ματάκια του γιου του. Εύχεται να πετύχει τους στόχους του για να μπορεί να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Ένα σοβαρό κομμάτι στη ζωή του είναι η δημιουργία της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών. Πήρε αυτή την πρωτοβουλία γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο αντίστοιχο, σοβαρό για να εκπροσωπήσει τον κλάδο και τους εργαζόμενους και να είναι πρωτοποριακό αντίστοιχο με αυτών που υπάρχουν στην Ευρώπη. Η αγάπη του κόσμου τον ώθησε να κάνει κάτι επίσημο, δυνατό, θεσμικό. Δεν γίνεται ένας κλάδος που συνεισφέρει κάποια δισεκατομμύρια στην Ελληνική Οικονομία να μην εκπροσωπείται δυναμικά.

Η Ένωση έχει περί τα 1000 μέλη εργαζόμενους και αξιωματικούς, ένας αριθμός που καθημερινά αλλάζει καθώς ο κόσμος βλέπει τις δράσεις της Ένωσης και με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε τα θέματα του κλάδου και έρχεται κοντά μας. Είναι πρόεδρος εδώ και 2 χρόνια. Η Ένωση έχει μια αλματώδη εξέλιξη με την προβολή, την εξωστρέφεια και την δυναμική που έχει σε προβλήματα και αιτήματα του κλάδου. Στόχοι της Ένωσης είναι να βοηθήσει τον κλάδο να φτάσει σε ένα καλύτερο επίπεδο οικονομικό και επιμορφωτικό όπως στο εξωτερικό. Δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα, με τα νησιά της, τη ναυτιλία της και τους Έλληνες ναυτικούς να είμαστε υποδεέστεροι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως είναι η Ιδιωτική Φορολόγηση στα σκάφη αναψυχής, το Επίδομα Μητρότητας στις Ελληνίδες γυναίκες ναυτικών, ό,τι έχει να κάνει με το μισθολογικό πλαφόν, σεμινάρια, επιμόρφωση πληρωμάτων για αναβάθμιση υπηρεσιών στον VIP Τουρισμό. Επίσης ανέφερε ως ζητήματα τις ναυτικές φωτοβολίδες και την πρόταση που έχει θέσει η Ένωση για εφοδιασμό των σκαφών και των πλοίων με τηλεκαρδιογράφο και απινιδωτή ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες ενισχύοντας έτσι το συναίσθημα ασφάλειας για επιβάτες και πλήρωμα.

Η πρόταση αυτή της Τηλεϊατρικής βρίσκει ανταπόκριση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Υπουργό Υγείας. Επισήμανε ότι έχει γίνει και τηλεοπτικά δωρεά μηχανημάτων σε πλοίο και σε ακριτικό νησί. Η Ένωση ασχολείται και με φιλανθρωπικές δράσεις για την στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσχερή θέση κάτι που εκπέμπει το πως έχουμε μεγαλώσει στην οικογένεια μας τις αρχές και τις αξίες μας. Με αυτόν το τρόπο η Ένωση και τα μέλη της προσπαθούν να δώσουν στους ανθρώπους την χαρά και τη βοήθεια που χρειάζονται.

Σημειώνει ο ίδιος ότι πάντα υπήρχε αυτή η βοήθεια αλλά τώρα έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης στηρίζουν αυτές τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες με όποιον τρόπο μπορούν ανάλογα με το οικονομικό τους επίπεδο και το τι μπορεί να διαθέσει από το δικό του μετερίζι. Τις δράσεις αυτές στηρίζουν και οι εξωτερικοί συνεργάτες. Όλα όμως γίνονται με ανιδιοτελή στήριξη και κάποιες δράσεις χωρίς κάποια ιδιαίτερη επικοινωνία για προσωπικούς λόγους.

Η δημοσιογράφος ανέφερε την σημαντική βοήθεια που πρόσφερε ο Cpt. Γιώργος Βάλλης και η Ένωση σε μια οικογένεια καρκινοπαθών χωρίς αυτό να πάρει διαστάσεις στον τύπο, δείχνοντας έτσι τις υψηλές ανθρώπινες αξίες.
Η συνέντευξη κλείνει με την προσδοκία να εισακουστούν τα αιτήματα της Ένωσης που έχουν τεθεί στα Υπουργεία και σιγά σιγά να ενωθεί όλος ο κλάδος. Ο ίδιος δεν έχει σκοπό ακόμα να ασχοληθεί με την πολιτική και δεν του έχει γίνει ακόμα κάποια πρόταση, αφήνει όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ο Γιώργος Βάλλης στο KONTRA NEWS

Στο KONTRA NEWS με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μαραβελίδη ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης , το βράδυ του Σαββάτου.
Η συνέντευξη είχε ως κύριο θέμα τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό και το ελληνικό yachting. Η σεζόν έχει ξεκινήσει αλλά όχι δυναμικά καθώς υπάρχει μείωση στις κρατήσεις και τις ζητήσεις της τάξεως 20% – 25%. Λιγοστά είναι τα σκάφη τα οποία έχουν κίνηση από επαναλαμβανόμενες κρατήσεις και άλλα από νέες ζητήσεις.

Οι κυριότερες αιτίες που μας εξηγεί ο cpt. Γιώργος Βάλλης για αυτή τη κατάσταση που πλήττει το yachting είναι οι ευρωεκλογές, οι εκλογές της Αμερικής σε λίγο καιρό, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος στη Ρωσία.Ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός στηρίζει αρκετούς κλάδους και συνεισφέρει με 1,5% του ΑΕΠ στην οικονομία. Το κύριο πελατολόγιο προέρχεται από Αμερική, Ρωσία, Μέση Ανατολή. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσε η ξένη ζήτηση να αντικατασταθεί από Έλληνες τουρίστες, ο πρόεδρος απάντησε αρνητικά. Εξηγεί, ότι το ελληνικό yachting βασίζεται από VIP τουρίστες που κρατούν καλά οικονομικά. Στα νησιά που θα πάνε θα επισκεφτούν τις ελληνικές αγορές, εστιατόρια, κοσμηματοπωλεία, μαγαζιά με είδη ρουχισμού κλπ, ενισχύοντας αυτομάτως και την ελληνική οικονομία.

Με μεγάλη λύπη αναφέρει ο πρόεδρος ότι ενώ έχει στείλει επιστολές με email και έχει ζητήσει να γίνει ραντεβού με τον Υπουργό Ναυτιλίας, δεν έχει υπάρξει κάποια θετική ανταπόκριση. Συμπληρώνει λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς της κυβέρνησης ώστε να πραγματοποιηθεί διαφημιστική καμπάνια για να αυξηθεί η ζήτηση του ελληνικού yachting. Αναφορά έκανε για τον τέως Υπουργό τον κύριο Θεοχάρη, που ήταν ο μοναδικός που άκουσε τα προβλήματα του χώρου και έπραξε αναλόγως κάνοντας διαφήμιση και προώθηση του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού.

Κλείνοντας, ο cpt. Γιώργος Βάλλης ελπίζει προς τα τέλη της σεζόν να υπάρξει περισσότερη ζήτηση από τελευταίας στιγμής ταξίδια. Τονίζει ότι θα υπάρχει μεγάλο αντίκτυπο λόγω αύξησης της ανεργίας, σκάφη να κλείσουν και οι εργαζόμενοι να ψάχνουν δουλεία ακόμα και σε άλλο κλάδο.

Η συνέντευξη του Γιώργου Βάλλη στα Parapolitika 90,1

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης μίλησε σήμερα 16/6 στον αέρα της εκπομπής ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 στο δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντορινιό.

Μίλησαν για τα προβλήματα του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού και για τη πτώση της ζήτησης των κρατήσεων σε σχέση με τη περσυνή χρονιά. Ο κλάδος αυτός συνεισφέρει 1,5% του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία, ο οποίος και εξαρτιέται κατά μεγάλη βάση από την Αμερική.

Οι Ευρωεκλογές αλλά και ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας έχει επηρεάσει το ποσοστό ζητήσεων και προ κρατήσεων το οποίο έχει μειωθεί στο 20-25% από την περσινή χρονιά. Η μείωση αυτή έχει φανερό αντίκτυπο και στα νησιά φυσικά. Αδιαμφησβήτητα μιλάμε για έναν Τουρισμό VIP αφού οι διακοπές σε θαλαμηγό ανήκουν σε γενικές γραμμές στον ακριβό τουρισμό.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου που πάνε τελικά οι ξένοι τουρίστες που εμείς χάνουμε, ανέφερε ότι οι Ρώσοι για παράδειγμα θα επισκεφτούν τη Τουρκία και γενικά χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. Οι Αμερικάνοι θα επισκεφτούν χώρες που δεν είναι κοντά στη Μέση Ανατολή ώστε να υπάρχει ο φόβος.

Ο πρόεδρος μας εξηγεί το τρόπο που μπορούν να νοικιαστούν τα σκάφη αναψυχής. Είτε με Έλληνες και ξένους πράκτορες που τα διαφημίζουν, είτε με την έκθεση θαλαμηγών που γίνεται στο Ναύπλιο μπορούν να τα ενοικιάσουν από πριν και να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας.
Τέλος αναφέρει ο cpt. Γιώργος Βάλλης ότι για να μπορέσει να εκτοξευθεί η ζήτηση του ελληνικού yachting θα πρέπει να υλοποιηθούν τα ζητήματα που έχει αναφέρει και στα αρμόδια υπουργεία με επίσημες επιστολές . Η ιδιωτική φορολόγηση, οι παράνομες ναυτικές φωτοβολίδες, το επίδομα μητρότητας και η τηλεϊατρική εν πλώ είναι τα θέματα που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τη πολιτεία.

Γιώργος Βάλλης: ΕΔΕ για την γιατρό που αρνήθηκε να μπει στο πλωτό του λιμενικού στον Πόρο

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιώργος Παπανδρέου: Τοποθετήθηκε βηματοδότης στον πρώην πρωθυπουργό

Her News

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Πρέπει να υποφέρει πριν “χτυπηθεί”» λέει ο πατέρας της Καρολάιν

Her News

13χρονη γέννησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος

HerNews ka