HerNews.gr
Συνταγές

Γλυκοπατάτα γεμιστή με dressing από σπιτικό χούμους

Αυτή η συνταγή για ψητή γλυκοπατάτα με χούμους συνδυάζει την φυσική γλυκύτητα και τη θρεπτική αξία της γλυκοπατάτας με την πλούσια, κρεμώδη υφή και τα γευστικά αρώματα του χούμους.

Είναι ένα εύκολο και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο. Με απλά υλικά και μια γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό και γευστικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους. Απολαύστε αυτή την νόστιμη και θρεπτική επιλογή, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της μεσογειακής διατροφής.

Η γλυκοπατάτα συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ η φυσική γλυκύτητά της την καθιστά ιδανική για υγιεινές εναλλακτικές στα επιδόρπιαΥλικά
– 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
– 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα 
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Για το χούμους
– 1 κονσέρβα ρεβίθια (400 γρ.), στραγγισμένα και ξεπλυμένα
– 1/4 φλιτζάνι ταχίνι
– 1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού (περίπου 1-2 λεμόνια)
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– Αλάτι κατά προτίμηση
– 2-4 κουταλιές της σούπας νερό (για ρύθμιση της υφής)

Εκτέλεση

1. Προετοιμασία της γλυκοπατάτας
– Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
– Πλύνετε καλά τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις κατά μήκος στη μέση.
– Αλείψτε την κομμένη επιφάνεια με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και σκόνη σκόρδου, αν χρησιμοποιείτε.
– Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
– Ψήστε για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι γλυκοπατάτες.2. Προετοιμασία του χούμους:
– Σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη, προσθέστε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι.
– Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Προσθέστε νερό, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.

3. Σερβίρισμα
– Αφαιρέστε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
– Σερβίρετε κάθε μισή γλυκοπατάτα με μια γενναία κουταλιά χούμους πάνω.
– Γαρνίρετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο, και μια πρέζα καπνιστή πάπρικα, αν επιθυμείτε.

Καλή σας όρεξη!

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες και μανιτάρια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tαρτάκια με κρέμα παρμεζάνας: Η συνταγή που όλοι θα λατρέψετε

HerNewskl

Ποιος δεν έχει πιει μια φορά ελληνικό καφέ; Τα 4 οφέλη του

Her News b

Τυροκροκέτες με μόλις 2 υλικά

Her News