Αυτή η υπέροχη πράσινη σαλάτα συνδυάζει φρέσκες γαρίδες, αγγούρι, καρδιές αγκινάρας και ντοματίνια με σπιτικό ντρέσινγκ.
Πώς πήρε το όνομά της η Green Goddess Salad
Το dressing της σαλάτας πήρε το όνομά του από ένα δημοφιλές θεατρικό έργο της δεκαετίας του 1920 με το ίδιο όνομα. Ο επικεφαλής σεφ στο Palace Hotel του Σαν Φρανσίσκο, Philip Roemer, δημιούργησε το πράσινο ντρέσινγκ για μια ορεκτική σαλάτα προς τιμήν του πρωταγωνιστή της παράστασης και επισκέπτη του ξενοδοχείου. Το ντρέσινγκ παρασκευάζεται παραδοσιακά με μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος και φρέσκα πράσινα βότανα.
Υλικά:
- ½ αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι
- ¾ φλιτζάνι βουτυρόγαλα χωρίς λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως εστραγκόν ή σχοινόπρασο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού φιλέτο γαύρου σε κονσέρβα
- Πράσινα φύλλα μαρουλιού κομμένα σε μπουκιές
- 340 γραμμάρια αποφλοιωμένες και ψημένες γαρίδες
- ½ αγγούρι, κομμένο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα
- 1 φλιτζάνι ξεπλυμένες και ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα (προεραιτικά)
- ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε το αβοκάντο, το βουτυρόγαλα, τα βότανα, το ξύδι και τον γαύρο στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράστε το μαρούλι σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζουμε γαρίδες, αγγούρι, ντομάτες, ρεβίθια, καρδιές αγκινάρας και σέλινο. Περιχύστε το dressing πάνω από τις σαλάτες και είναι έτοιμη!
Συνταγή για αβοκάντο γεμιστό με σολομό ιδανική για το καλοκαίρι