Η σημερινή συνταγή μας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που θα σας κάνει να λατρέψετε ακόμα περισσότερο τα pancakes. Αυτή η εκδοχή με ασπράδια αυγών, γιαούρτι και βατόμουρα συνδυάζει την ελαφρότητα με την ευεξία και τη γεύση.
Για την παρασκευή αυτής της σπεσιαλιτέ, θα χρειαστείτε:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μισό φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 ασπράδια αυγών
- Λίγο γάλα αν χρειαστεί
- Βατόμουρα για σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
- Χωρίστε τα αυγά και προσθέστε μόνο τα ασπράδια στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο γάλα για να ρυθμίσετε την υφή του μείγματος.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μια μικρή ποσότητα μείγματος στο κέντρο του.
- Αφού δημιουργήσει φουσκάλες στην επιφάνεια, περιμένετε να ροδίσουν από κάτω και μετά αναστρέψτε τα pancakes.
- Σερβίρετε τα pancakes με φρέσκα βατόμουρα στην κορυφή και απολαύστε!
H πιο νόστιμη συνταγή για pancakes με ασπράδια αυγών
Αυτή η συνταγή είναι η ιδανική επιλογή για ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια και ευχαρίστηση, που θα σας κάνει να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαγειρική από αγάπη και φροντίδα.