Τίποτα δεν φέρνει περισσότερο το πνεύμα των γιορτών από τη μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου πανετόνε.
Ανακαλύψτε τη χαρά του εύκολου πανετόνε με τη συνταγή που ακολουθεί. Συγκεντρώστε αυγά, αλεύρι, ζάχαρη και μερικά μυστικά συστατικά για να δημιουργήσετε ένα γλυκό αριστούργημα που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι των γιορτών.
Ακολουθήστε τα βήματα με προσοχή και απολαύστε την απόλυτη γευστική εμπειρία πανετόνε που θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη γεύση της.
Υλικά:
– 500 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
– 10 γραμμάρια αλάτι
– 75 γραμμάρια ζάχαρη
– 7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
– 250 ml γάλα (θερμό)
– 2 αυγά
– 150 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
– 100 γραμμάρια αμύγδαλα (κομμένα σε φέτες)
– 100 γραμμάρια σταφίδες
– Εκχύλισμα βανίλιας
– Κάνελα
Οδηγίες:
1. Ανακατέψτε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό. Προσθέστε το μείγμα μαγιάς.
3. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε ζυμώστε μέχρι να προκύψει μια ελαστική ζύμη.
4. Προσθέστε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, λίγη κανέλα και μερικές σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας. Συνεχίστε το ζύμωμα.
5. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθός της.
6. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ειδική φόρμα για πανετόνε αφού πρώτα την έχετε αλείψει με σπορέλαιο.
7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά.
8. Αφήστε το πανετόνε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και απολαύστε το!
Καλή όρεξη!