Αυτή η κολοκυθοσαλάτα έχει δροσερή γεύση, συνδυάζοντας τα κολοκυθάκια με την κρεμώδη υφή του τυριού burrata. Οι κόκκοι ροζ πιπεριού προσφέρουν μια γλυκιά, φρουτώδη και ελαφρώς λουλουδάτη γεύση που συνδυάζεται όμορφα με τις γεύσεις εσπεριδοειδών στο ντρέσινγκ. Όμως στη θέση τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Όταν συνδυάζετε κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες με κρεμώδες τυρί burrata, προσθέτετε μια δόση φρέσκων μυρωδικών και ένα γλυκό και πικάντικο dressing, καταλήγετε σε μια νόστιμη σαλάτα με χαμηλούς υδατάνθρακες που προσφέρει μια υγιεινή δόση πρωτεΐνης, ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που υποστηρίζει υγιή οστά και μύες. Και ένα ακόμη πλεονέκτημα αυτού του καλοκαιρινού συνοδευτικού πιάτου: χρειάζονται μόνο 15 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος.
Υλικά:
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένους κόκκους ροζ ή μαύρου πιπεριού , συν περισσότερους για γαρνίρισμα
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο , συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
- 1 μπάλα τυρί burrata , κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή ένα μαντολίνο, κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες. Απορρίψτε τα κομμάτια που έχουν σπόρια. Μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από το dressing, τον βασιλικό και τον άνηθο, ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Περιχύνουμε με burrata και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Γαρνίρουμε με επιπλέον άνηθο και πιπέρι, αν θέλουμε.