Η Carla Bruni, η βασίλισσα της πασαρέλας και λάτρης της ιταλικής κουζίνας μοιράζεται με το κοινό την αγαπημένη της συνταγή, πέννες με βασιλικό.
Καραμελωμένα ντοματίνια και πέστο βασιλικού, πάνω σε ζεστές πέννες; Η Carla Bruni μοιράζεται τη συνταγή και εμείς είμαστε έτοιμοι ν’ απολαύσουμε.
Υλικά
1 ματσάκι βασιλικός
500 γραμμ. ντοματίνια
2 κρεμμύδια
παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και τα μοιράζετε σε τρία διαφορετικά μπολ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Μόλις ξανθύνουν και μαλακώσουν, προσθέτετε τα ντοματίνια, ανακατεύετε και ρίχνετε τον βασλικό.
Αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν. Δοκιμάζετε την σάλτσα, αν σας φαίνεται κάπως όξινη, προσθέτετε και καστανή ζάχαρη. Περιμένετε μέχρι να καραμελώσουν τα ντοματίνια.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες. Δύο λεπτά πριν από τον χρόνο παρασκευής που αναφέρει η συσκευασία, αφαιρείτε τις πέννες από την κατσαρόλα και τις στραγγίζετε. Τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο και περιχύνετε με την κάλτσα. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.
Ιταλικό tip
Όσον αφορά το θέμα «ζυμαρικά», οι Ιταλοί είναι οι ειδικοί και όταν μαγειρεύουν σπαγγέτι ποτέ δεν σπάνε τα μακαρόνια. Το τρικ είναι καθαρά πρακτικό και οι Ιταλοί το έχουν φιλοσοφήσει ως εκεί που δεν πάει γιατί πολύ απλά δεν αντιμετωπίζουν τα μακαρόνια ως είδος τροφής, αλλά ως κομμάτι της εθνικής τους κουλτούρας.
Το μαγείρεμά τους γίνεται με τεχνική και δίνουν ιδιαίτερη βάση στο ζυμαρικό αλλά και τη σάλτσα που το συνοδεύει. Ένα από τα πράγματα, λοιπόν, που δεν κάνουν είναι να σπάνε τα σπαγγέτι γιατί μετά δεν μπορούν να τυλιχτούν στο πιρούνι όπως πρέπει, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν και να λερωθούν με τη σάλτσα.
View this post on Instagram