HerNews.gr
Συνταγές

Η καλύτερη συνταγή για κοτόσουπα – Ιδανική για το κρυολόγημα

Με αυτό τον καιρό που μία φέρνει ζέστη, μία κρύο, το κρυολόγημα είναι σχεδόν σίγουρο. Ο βήχας, ο πυρετός και ο πονόλαιμος είναι τα πρώτα συμπτώματα . Εκτός απο τα φάρμακα ,για να γίνεις καλά θα πρέπει να φας κάτι που να σε ανακουφίσει και να σε τονώσει. Το καλύτερο φαγητό στο κρυολόγημα είναι η κοτόσουπα.

Η κοτόσουπα είναι θρεπτική και δυναμωτική. Ό,τι πρέπει για  περιπτώσεις κρυολογήματος! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την κοτόσουπα:

2 στήθη κοτόπουλο
3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
ελαιόλαδο
1 πατάτα
2 καρότα

1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι, 

Πως θα μαγειρέψουμε την κοτόσουπα:

Επιλέξτε για την κοτόσουπα το πιο καθαρό και λευκό κρέας του κοτόπουλου, δηλαδή το στήθος. 
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε να βράζει.

Κατόπιν αδειάζουμε το πρώτο νερό, ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε νέα μεγάλη κατσαρόλα στην οποία θα φτιάξω και την κοτόσουπα Ρίχνουμε μέσα τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια, την πατάτα και το κρεμμύδι. Γεμίζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν.

Μπορούμε να ρίξουμε μέσα ένα κύβο Knorr κότας για το ζωμό, θα γίνει έτσι η κοτόσουπα μας πιο γευστική.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, έως ότου βράσουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
Κατόπιν, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια κουτάλα τρυπητή, για να μείνει μέσα ο ζωμός.
Μέσα στο ζωμό, ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. 

Όταν πια το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε την κοτόσουπα ζεστή όπως είναι, συμπληρώνοντας σε κάθε μερίδα κοτόπουλο και λαχανικά.

Extra tip:

Ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω. Αν έχετε συνάχι, θα σας κάνει πολύ καλό!

Νεότερα Άρθρα

Τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά κοκτέιλ και μοκτέιλ

georgegsp

Καρμπονάρα με κολοκύθι: Το πιο γκουρμέ Κυριακάτικο πιάτο

Her News b

Λιγκουίνι με κιμά θαλασσινών

Her News b