Οι κουραμπιέδες αν και παρεξηγημένοι είναι από τα πιο παραδοσιακά Ελληνικά γλυκά που συνδέονται με την περίοδο των Χριστουγέννων.
Και είπα παρεξηγημένοι γιατί συνήθως όλοι λατρεύουν τα μελομακάρονα όμως δεν γίνεται να λείπουν οι κουραμπιέδες από ένα ελληνικό σπίτι τα Χριστούγεννα.
Μπορεί να σας πάρει λίγο παραπάνω στην εκτέλεση αλλά στο τέλος θα δικαιωθούν οι κόποι σας!
Υλικά:
- 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 6 φλ. αλεύρι
- 250 γρ. αμύγδαλα
- 30 γρ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 160oC, σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Έπειτα τα σπάμε με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια.
- Στην συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια, και συνεχίζουμε να χτυπάμε
- Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, ξεκινάμε να πλάθουμε τους κουραμπίεδες και πιέζουμε ελαφρώς με το δάχτυλό μας στο κέντρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC.
- Μόλις βγουν από τον φούρνο οι κουραμπιέδες μας τους αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη
Καλές γιορτές!
Χιώτικα μελομακάρονα με μανταρίνι και μαστίχα: Μια υπέροχη συνταγή από την Εύη Κατσιώνη
Aκολουθήστε μας στo Google News