HerNews.gr
NEWS Ελλάδα

Ι.Ο.ΑΣ: Να οδηγούμε με ασφάλεια για να μη χάνονται συνάνθρωποί μας

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων/δυστυχημάτων. Συνάνθρωποί μας χάνονται, ενώ άλλοι βρίσκονται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Το Ι.Ο.ΑΣ, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ‘’Πάνος Μυλωνάς’’, βοηθά στην οδική εκπαίδευση όλων μας.

Δημιουργημένο από ένα τραγικό συμβάν, την απώλεια του Πάνου Μυλώνα το 2004, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία μόλις 22 ετών, το Ι.Ο.ΑΣ βρίσκεται πλέον εδώ και τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης των νέων για τη σωστή οδηγητική συμπεριφορά.

Το έμαθα από τον πολύ δικό μου άνθρωπο και εκπαιδευτικό στο  Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αιγάλεω, την καθηγήτρια Μαρία Μακρή, όταν μια μέρα πληροφορήθηκα για τη διήμερη ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση που είχαν τον Απρίλη με θέμα:  «Οδική ασφάλεια- υπόθεση όλων μας.

 – Τη διαδικτυακή εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγήτριες: Μαρία Μακρή και Αικατερίνη Τρανού. – 

Συνομιλώντας λοιπόν μαζί της, κατάλαβα πόσα δεν γνωρίζουμε σχετικά με την οδήγηση. Θεωρούμε ότι, ξέρουμε να συμπεριφερόμαστε στο δρόμο και ότι, οκ από τη στιγμή που έχουμε δίπλωμα όλα είναι απλά. Και όμως, δεν είναι καθόλου.

Ευαισθητοποιημένη από τα τραγικά γεγονότα στους δρόμους τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να γράψω για το Ινστιτούτο Πάνος Μυλωνάς, θέλοντας να παροτρύνω τον κάθε ένα από εμάς να το επισκεφθεί.
Το Ι.Ο.ΑΣ, διεξάγει πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, πραγματοποιεί δράσεις και συμβάλλει στην αδιάκοπη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ολοένα και περισσότερων πολιτών σχετικά με τη σωστή συμπεριφορά την ώρα της οδήγησης.

Το πιο σημαντικό κατά την άποψή μου, είναι η συνεργασία του με σχολεία, όπως το σχολείο που προαναφέραμε και την ενημέρωση των παιδιών από πολύ νεαρή ηλικία. Μέσα στο Ινστιτούτο Ι.Ο.ΑΣ μπορείς να δεις πως είναι να οδηγάς μεθυσμένος φορώντας ειδικά γυαλιά και προσπαθώντας ν’ αποφύγεις εμπόδια. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολύ σπουδαία πράγματα που προσφέρει στους επισκέπτες.

Νομίζουμε ότι το’ χουμε. Νομίζουμε ότι η οδήγηση από τη στιγμή που έχουμε δίπλωμα, βρίσκεται στο τσεπάκι μας. Όμως δεν είναι έτσι. Ευαισθητοποιήσου, ενημερώσου, μη γίνεσαι μέρος του προβλήματος, γίνε η λύση!

Νεότερα Άρθρα

Κολωνός: Έφτασε στην ανακρίτρια η μητέρα της 12χρονης

HerNews ka

Τι θα ισχύσει με τους γάμους – Τα νέα μέτρα

Her News

ΕΟΠΥΥ: Συνταγογραφεί γενετικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών

HerNews ka