HerNews.gr
Αφιερώματα

Η Paola Antonini μας θυμίζει ότι η ομορφιά βρίσκεται μέσα μας – Το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή

Η Paola Antonini, το 29χρονο μοντέλο και διασημότητα των social media από τη Βραζιλία, δεν τα βρήκε όλα εύκολα στη ζωή. Γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στο Belo Horizonte. Η Paola ήταν όμορφη κι είχε μεγάλο απόθεμα θετικής ενέργειας, έτσι ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της σαν μοντέλο και, σταδιακά, απέκτησε πολλούς θαυμαστές. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paola Antonini (@paola_antonini)

Ήταν σύμβολο της ομορφιάς και της χάρης, όμως σύντομα ένα τραγικό ατύχημα θα της άλλαζε τη ζωή και θα την έκανε και σύμβολο ψυχικής δύναμης και θάρρους.

Paola Antonini: Το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή

Ήταν Χριστούγεννα του 2014. Αμέσως μετά τις γιορτές, η 20χρονη Paola με τον φίλο της αποφάσισαν να γιορτάσουν αλλού την Πρωτοχρονιά. Μόλις είχαν φορτώσει τα πράγματά τους στο αυτοκίνητο, όταν ένας μεθυσμένος οδηγός χτύπησε την Paola. Η Paola διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν το πόδι της. Όμως μετά από 4 ανεπιτυχή χειρουργεία, αποφασίστηκε ότι ήταν απαραίτητος ο ακρωτηριασμός του αριστερού ποδιού της κάτω από το γόνατο.

Η Paola ξεκίνησε στη συνέχεια φυσιοθεραπεία για να αποκαταστήσει την κινητικότητά της. Μόλις όμως είχε αρχίσει να μαθαίνει να βαδίζει ξανά, ήρθε άλλο ένα κακό νέο: όλοι οι γιατροί που συμβουλεύτηκε, θεωρούσαν αναπόφευκτο τον περαιτέρω ακρωτηριασμό του ποδιού της, αυτή τη φορά πάνω από το γόνατο. Ακολούθησε νέος κύκλος φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης, που οδήγησε τελικά στην τοποθέτηση πρόθεσης, που η Paola χρησιμοποιεί καθημερινά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paola Antonini (@paola_antonini)

Σε μια συνέντευξη, η Paola εκμυστηρεύτηκε ότι δεν είχε ξανανιώσει ποτέ τέτοιον αφόρητο πόνο στη ζωή της. Αυτό όμως τελικά δεν την εμπόδισε να συνεχίσει να ζει. Η ίδια λέει πως αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση σαν ένα μισογεμάτο ποτήρι: «Επέλεξα να μην εξετάσω το μέγεθος της ζημιάς, παρόλο που ήξερα πως ήταν σοβαρή». Επέλεξε επίσης να μην κρύψει την κατάστασή της από κανέναν. Αφού είχε ήδη έναν πολύ γνωστό λογαριασμό στο Instagram, λίγες μέρες μετά το ατύχημα η Paola ανέβασε μια φωτογραφία με το κείμενο «Να ελπίζετε πάντα στο Θεό. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις προσευχές και την αγάπη σας. Αυτό που μου συμβαίνει δεν το βλέπω σαν τραγωδία αλλά σαν μια νέα ευκαιρία ζωής. Σας ευχαριστώ που με κρατάτε ζωντανή, και στην τελική μόνο αυτό έχει σημασία».

Πώς η Paola Antonini έγινε role model για τον κόσμο

Το όμορφο μοντέλο δεν το έβαλε ποτέ κάτω και σε έναν δύσκολο χώρο όπου η εμφάνιση παίζει πρωταρχικό ρόλο, η καριέρα της θα μπορούσε να έχει τελειώσει εκείνη τη στιγμή.

Αντ’ αυτού όμως, η Paola παραμένει δραστήρια. Έχοντας αγκαλιάσει το νέο της σώμα, συνεχίζει τη σταδιοδρομία της στον χώρο του μόντελινγκ, εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και βοηθά άλλους ανθρώπους με αναπηρίες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να μην τα εγκαταλείπουν ποτέ.

Συνεχίζει μάλιστα και τα αγαπημένα της χόμπι. Γυμνάζεται, κάνει ιππασία και skate. Μέσω του Instituto Paola Antonini βοηθά καθημερινά παιδιά με αναπηρία.

Η Paola, που έχει πλέον συγκεντρώσει 2,6 ακόλουθους στα social media, δεν ξεχνά να υπενθυμίζει σε όλους πως η κάθε δυσκολία έρχεται στη ζωή μας μάς κάνει πιο δυνατές και μας δείχνει τον δρόμο για μία ζωή επικεντρωμένη στην ουσία των πραγμάτων. Από ανθρώπους σαν την Paola μαθαίνουμε πως, όταν η ζωή σου παίρνει κάτι, θα σου δώσει κάτι άλλο σε αντάλλαγμα. Αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου και να βρεις τη δύναμη να το ξεχωρίσεις.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ολυμπιακή Αεροπορία: Μια αεροσυνοδός μιλά για “Τα γαλάζια φτερά που μας έκαναν υπερήφανους”

Her News

Μάρτης! Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης – Γιατί φοράμε Μάρτη;

Her News

Adele: Σαν σήμερα γεννιέται η απόλυτη Βρετανίδα star – Τι σημαίνουν οι αριθμοί στους δίσκους της;

Her News b