Η Lemon Pie είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την οξύτητα του λεμονιού με την λεπτή και τραγανής γεύσης τάρτας. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, αυτή η συνταγή θα σας καταπλήξει με την απίστευτη γευστική της απόλαυση. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για ένα γευστικό ταξίδι που θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο!
Υλικά
Για τη Ζύμη:
– 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (κρύο και κομμένο σε κυβάκια)
– 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
– 4 αυγά
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
– Τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι
– 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
– Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Για τη Ζύμη:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψετε το αλεύρι και το αλάτι.
2. Προσθέστε το κρύο βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή τα δάχτυλά σας για να το ανακατέψετε μέχρι να έχετε μια σύσταση που μοιάζει με ψίχα.
3. Προσθέστε το κρύο νερό σιγά-σιγά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια συνεκτική ζύμη.
4. Σχηματίστε τη ζύμη σε μια μπάλα, τυλίξτε την σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Για τη Γέμιση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
2. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί για πίτα και ψήστε τη για 10 λεπτά.
3. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό λεμονιού, την τριμμένη φλούδα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά.
4. Χύστε το μείγμα στην προψημένη τάρτα και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
5. Αφήστε τη Lemon Pie να κρυώσει, σκορπίστε ζάχαρη άχνη πάνω της και απολαύστε!
Καλή απόλαυση!