H σούπα έχει ρίζες από το πανέμορφο Περού και ο Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef Omikron Meze- προσπάθησε να την φέρει στα μέτρα μας, κοντά στις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας!
Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη σούπα, είναι πραγματικά εξαιρετική!
Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές κέρατο
- 1 μικρό μάτσο φρέσκο κόλιανδρο
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
- 50 γρ τζίντζερ φρέσκο
- 1-2 πρέζες κύμινο τριμμένο
- 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 3 τεμ λάιμ χυμό
- 2 κύβους λαχανικών
- 7-8 τεμ γαρίδες
- 2-3 τεμ καλαμάρι
- 500 γρ φιλέτο μπακαλιάρου
Ότι άλλο θαλασσινό έχουμε μπορούμε να το προσθέσουμε σε αυτήν τη σούπα!
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές,τα σωταρουμε μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ με 600-700 γρ χλιαρό νερό,τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό και τον κύβο λαχανικών,τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο καταπράσινο χυμό.
Παράλληλα, στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε νερό και τον άλλο ζωμό λαχανικών, ζεστό νερό, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι και τα θαλασσινά μας, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για ακόμα 10′-15′ με καπάκι.
Τώρα είναι η ώρα να προσθέσουμε το περιεχόμενο μπλέντερ,τον μαγικό πράσινο ζωμό. Σιγοβραζουμε για μόνο 5′ ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην χάσουμε αυτό το μαγικό χρώμα.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λάιμ στην σούπα μας.
Tip 1: Αν σας αρέσουν τα πικάντικα είναι η καταλληλότερη συνταγή, προσθέστε όσες πιπεριές θέλετε στην σούπα σας!
Tip 2: Μην αφήσετε το φρέσκο κόλιανδρο και τα μυρωδικά να παραμαγειρευτουν, θα χάσετε αυτό το απίθανο πράσινο χρώμα φρεσκάδας και όλα τα θρεπτικά συστατικά!
Μιχάλης Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze