Αυτή η συνταγή για λαχταριστά burritos με κρέας θα σε ενθουσιάσει, καθώς είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της.
Η πιο νόστιμη συνταγή για burritos με κρέας!
Υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμά βοδινού
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι της σούπας κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
- Τορτίγιες για burritos
- Τυρί τσένταρ, τριμμένος
- Κόκκινη σάλτσα, για σερβίρισμα
- Γιαούρτι (προαιρετικά)
- Κομματάκια αβοκάντο (προαιρετικά)
- Φρέσκα κομμάτια κορν φλάουρ (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε τον κιμά μέχρι να κατακρατήσει τα χρώματά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε την καυτερή σάλτσα (αν τη χρησιμοποιούμε), το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα τορτίγια για burritos και τα ζεσταίνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
- Αφού τα τορτίγια είναι ζεστά, τοποθετούμε μια γενναιόδωρη μερίδα του μείγματος κιμά στο κέντρο κάθε τορτίγιας. Προσθέτουμε τυρί τσένταρ από πάνω.
- Τυλίγουμε κάθε τορτίγια σαν burrito, δηλαδή πρώτα τα πλευρά και μετά τη βάση.
- Σερβίρουμε τα burritos με κόκκινη σάλτσα και, αν θέλουμε, με γιαούρτι, κομματάκια αβοκάντο και φρέσκα κομμάτια κορν φλάουρ στο πλευρό.
Απολαύστε τα ζεστά και νόστιμα!